Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

El nou manual d'estil d'IB3 en salat i amb castellanismes

Diari de Balears - Cristina Polls 17-Jul-2014

ActualitatbulletPolí­tica
El nou manual d'estil d'IB3 en salat i amb castellanismes
C.Polls | 17 juliol 2014 Vistes: 1419 vegades

Actualmente puntuada con 0 estrella(s) sobre 5
Púntualo 1 estrellas
Púntualo 2 estrellas
Púntualo 3 estrellas
Púntualo 4 estrellas
Púntualo 5 estrellas

38 opinions
#IB3ensalat
6437
Imatge del nou manual.
17-07-2014
68 286 0
Print Más grande Más grande

El nou manual d'estil d'IB3 que ha elaborat el nou equip de lingüistes de l'Ens i que coordina Maria Antònia Lladó empra l'article salat.

El dossier de 31 pàgines i que inclou el logotip de l'Institut d'Estudis Baleàrics està escrit tot en aquest registre informal i amb construccions sintàctiques en castellà. Per exemple, “en no ser que” hauria de ser “llevat que”, com es pot veure a la imatge.

Entre les paraules que el manual assegura que a partir d'ara no podran emprar els periodistes, els que l'han pogut en destaquen els canvis de 'cap de setmana' per 'final de setmana'; 'desenvolupament' per 'desenrotllament', 'part forana' per 'foravila'.

Entre d'altres, també es recorda als redactors que l'article literari s'ha d'emprar en els noms dels equips de futbol, norma que ja coneixien els periodistes i que ja estaven utilitzant, com per exemple, emprar 'gat' i no 'borratxo' i 'nigul' i no 'núvol'.

Des del Comitè d'Empresa de CBM per als serveis informatius d'IB3 ràdio i televisió asseguren que “la coordinadora lingüística ens comentà que el salat només s'utilitzaria a les notícies i ara ens ho trobem al dossier. Això és molt desconcertant i un caos. Volen trepitjar la nostra dignitat professional”.
Diari de Balears - Cristina Polls

Origen


http://dbalears.cat/actualitat/balears/i...

Més sobre Sobre el trossejament de la llengua catalana (729)