Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

L'Acampada Jove comença forta

Nació Digital - Conca Diari - G.R. , Montblanc 18-Jul-2014

L'Acampada Jove comença forta
Els Txarango es fan més grans davant d'un públic entregat a Montblanc
El reusenc DJ OGT tanca la nit fent ballar als més valents de l'acampada
Especial: Acampada Jove Montblanc 2014
Redacció / G.R. , Montblanc | Actualitzat el 18/07/2014 a les 08:40h
Arxivat a: Cultura, Pepet i Marieta, Txarango, DJ OGT, Pirat's Sound Sistema, Oques Grasses, Itaca Band, Bonobos, Kaoba, Acampada Jove
El públic, molt entregat, va cantar totes les cançons. Foto: Ariadna Brunet

Els primers dies dels festivals de música, normalment, i més si l'endemà és feiner, són els més fluixos. Però a l'Acampada Jove, res més lluny de la realitat. Potser per la joventut dels acampats o per l'encert de l'organització fent actuar dijous el grup de moda del país, els ripollencs Txarango. Des del món dels somnis directe a Montblanc. Els «músics de carrer» capitenejats per Alguer Miquel van tornar a demostrar ahir a l'Acampada Jove de les JERC que han arribat a on han arribat per la seva força. Els milers d'acampats —se'n esperen més de 26.000 en tot el cap de setmana— es sabien totes les cançons, les antigues i les del nou treball Som Riu.

Txarango va ser el concert més multitudinari de la nit. Foto: Ariadna Brunet

Els concerts van començar ben d'hora al vespre amb Itaca Band omplint fins a la bandera la carpa Tio Canya. El protagonisme va ser llavors per Pepet i Marieta, Oques Grasses o Pirat’s Sound Sistema a l'Espai Independència, a l'escenari principal, fins ben passades les cinc de la matinada. Els darrers que quedaven desperts encara van poder acabar d'esgotar les piles amb el reusenc DJ OGT que va fer ballar els acampats fins quasibé quan va sortir el sol.

El director del festival, Gerard Gómez del Moral, ha valorat aquesta primera jornada com un dels millors inicis de l’Acampada Jove, per la quantitat de públic però també pel bon ambient que es viu al festival i per «la complicitat entre organització i públic». Gómez del Moral també ha posat èmfasi en la situació política actual que viu Catalunya i la proximitat del 9 de novembre que, segons el director, «genera un estat de mobilització entre el jovent que fa que l’Acampada Jove esdevingui un punt al calendari pel seu compromís amb la lluita i la llibertat del país».

Pepet i Marieta també va ser un dels grups que va actuar aquest dijous. Foto: Ariadna Brunet

Durant els propers dos dies, l’Acampada Jove comptarà amb Els Amics de les Arts, la Gossa Sorda, Aspencat, Els Pets, La Raiz i fins a tretze concerts més que, juntament amb les xerrades sobre temes d’actualitat com el català a l’escola, el feixisme a Europa o la situació dels mitjans públics als Països Catalans, portaran «la revolució del sí sí» a Montblanc.
Nació Digital - Conca Diari - G.R. , Montblanc

Origen


http://www.naciodigital.cat/delcamp/laco...

Més sobre Cançó, rock, pop... (1922)

Destacats