Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

La música reivindicativa valenciana triomfa a l'Acampada Jove 2014

La Veu del País Valencià 20-Jul-2014

Actualitat - Cultura
< anterior | següent >

Diumenge, 20 de juliol a les 13:30h Cultura

Música en català
La música reivindicativa valenciana triomfa a l'Acampada Jove 2014
La segona nit de festa ahir va acollir grups internacionals, vinguts des del País Valencià, País Basc i Itàlia, el públic del festival no podia parar de moure els peus al ritme de les seues cançons
Comentaris Comenta-ho

Dolent Fluix Bo Molt bo Fabulós (1 vot)

URL curta

Etiquetes
Acampada Jove

Alba Monjas [Enviada especial] / Montblanc

Directe.cat

Després de donar-ho tot a la primera nit, el jovent acampat a la Zona Països Catalans començava la segona jornada ben aviat fent cua a les dutxes per treure's la sorra enganxada dels concerts del dia anterior.

A poc a poc, ja tots més nets, la gent desfilava cap a la piscina a refrescar-se. Cap a les 12 del matí, començava el concurs de Música Jove a la Plaça Major de Montblanc, amb les actuacions de 10 grups que competien per ser els afortunats d'obrir l'escenari principal a la propera edició del festival. A la Vesprada, i per mitjà de votació popular, es varen proclamar guanyadors Hora de Joglar.

A la Carpa Tio Canya, els concerts varen començar a ritme de dos grups que comencen a pujar efervescents cap a la fama: Obeses i Germà Negre. El primer dels dos, Obeses, el grup de pop-rock caracteritzat per les seues lletres innovadores i atrevides, va encetar la vesprada, seguit de la música folk del grup de Banyoles Germà Negre.Els concerts de l'espai Independència començaven fort amb Green Valley, el grup del País Basc que a ritme de reagge-ska anava acollint el seu públic incansable.

Tot seguit, els grups vinguts del País Valencià, Aspencat i La Gossa Sorda, varen acabar d'omplir l'espai amb la seua música reivindicativa. El jovent, de tant de ballar, anaven aixecant pols a ritme del nou disc ‘La Polseguera’ de la Gossa Sorda. Talco, el grup provinent de Venècia, a ritme de ska, va retombar a l'escenari principal.

L'últim grup de la nit a l'espai Independència, Ebri Knight, va triomfar fent ballar a tots els seus seguidors amb la seua música folk-rock hooligan en català. Finalment, pels qui encara aguantaven drets, els Djs Tropical Riots PD's feien moure l'esquelet als assistents.

L'última nit a l'Acampada Jove 2014, els assitents seguiren grups com Els Amics de les Arts, Els Pets i Brams, que finalitzaran el festival superant les expectatives.

Podeu veure la galeria del festival AQUÍ.
La Veu del País Valencià

Origen


http://www.laveupv.com/noticia/10256/la-...

Més sobre Cançó, rock, pop... (1922)

Destacats