Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

La Murta és protagonista de “Llegir en valencià” aquest diumenge

La Veu del País Valencià 20-Jul-2014

Actualitat - Cultura
< anterior | següent >

Diumenge, 20 de juliol a les 00:00h Cultura

País Valencià
La Murta és protagonista de “Llegir en valencià” aquest diumenge
Josep A. Fluixà recrea una llegenda sobre la Murta en el llibre que es repartirà amb Levante
Comentaris Comenta-ho

Dolent Fluix Bo Molt bo Fabulós (1 vot)

La dama blanca és el llibre amb què l’escriptor Josep Antoni Fluixà ens acosta a una llegenda on la vall i el monestir de la Murta són protagonistes. Es tracta d’un dels 11 títols que formen part de la campanya de la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura “Llegir en valencià, paisatges de llegenda”, que ens convida a descobrir algunes de les llegendes més ben guardades de les nostres terres.

Josep A. Fluixà.
URL curta

Notícies relacionades

02.07.2014. Joan Olivares guanya el Premi Enric Valor amb 'El metge del rei'
26.06.2014. L'Alcúdia acull el VIIè Congrés d'Educació Josep Lluís Bausset

Etiquetes
Llibres
RedactaVeu / València

Aquest llibre es podrà aconseguir als quioscos aquest diumenge, 20 de juliol, per només 1€ al comprar el diari Levante-EMV. Es tracta d’una història de ficció, però basada en la informació facilitada per Pedro Benedito i Agustí Ferrer, del Museu Municipal d’Alzira, i Aurelià J. Lairón Pla, de l’Arxiu Municipal d’Alzira, per la qual cosa l’autor ha volgut començar el llibre amb una dedicatòria que els agraeix la col·laboració.

La publicació de La dama blanca ha comptat amb el suport econòmic i la implicació pel que fa a la difusió de dos consistoris de la comarca de la Ribera Alta, l’ajuntament d’Alzira i el de l’Alcúdia. A més, com en la resta dels llibres de la campanya, ha sigut imprescindible la col·laboració de les entitats patrocinadores Levante-EMV, Consum, Fundació Bancaixa, Acadèmia Valenciana de la Llengua, Diputació de València, Direcció General de Cultura de la Generalitat Valenciana, Escola Valenciana i el Consell Valencià de Cultura i de les més de 50 institucions que d’una manera o d’una altra donen suport a aquesta campanya de foment de la lectura en valencià.

Pel que fa a la sinopsi de La dama blanca, Josep A. Fluixà ha creat una trama on els fets històrics es barregen amb la llegenda i el misteri. A la mort de Diego de Vic, el monestir de la Murta va heretar els seus béns i va assumir el compromís de protegir la seua fillola Leonor. La jove va acceptar la decisió sense molt d’entusiasme, i demanà que, com a mínim, l’acompanyara el seu gos. Però la vida al monestir seria diferent del que ella esperava i, fins i tot, hi descobriria l’amor. Un amor tràgic, com en tantes històries: perquè diu que encara se sent per la vall de la Murta el lladruc d’un gos acompanyat d’una misteriosa dama blanca…

A més, al final de La dama blanca trobarem un apèndix final amb informació pràctica sobre el paratge de la Murta, així com altres lectures recomanades. Aquest llibre està dirigit a tot tipus de públic, està escrit en lletra gran, interlineat generós i té al final un glossari que ajuda el lector a comprendre les paraules més complexes.

Josep Antoni Fluixà (Alzira, 1959) és mestre i escriptor. Ha conreat la poesia i la literatura infantil. També ha publicat nombrosos articles i textos de caràcter didàctic. Actualment és director de la col·lecció “El Micalet Galàctic” i coordinador de la revista TXT d’Edicions Bromera, i és director de la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura. L’any 2006 va ser nomenat “Bibliotecari d’Honor” per l’Associació de Bibliotecaris Valencians, en reconeixement a la seua tasca en favor del foment de la lectura. La seua última publicació ha sigut el poemari Matèria corporal, publicat el 2014 a Edicions Bromera.
La Veu del País Valencià

Origen


http://www.laveupv.com/noticia/10239/la-...

Més sobre Literatura (1111)