Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

L'IEC crea un nou espai web de correcció lingüística

Diari de Balears - Miquel Ripoll 28-Jul-2014

Actualitat»Balears
L'IEC crea un nou espai web de correcció lingüística
Miquel Ripoll | 28 juliol 2014 Vistes: 67 vegades

Actualmente puntuada con 0 estrella(s) sobre 5
Púntualo 1 estrellas
Púntualo 2 estrellas
Púntualo 3 estrellas
Púntualo 4 estrellas
Púntualo 5 estrellas

Opina
#llengua#IEC
6579
'Criteria', nova plataforma web de l'IEC, inclou diferents eines per a la correcció i traducció de textos en català,
26-07-2014 | IEC
3 14 0
Print Más grande Más grande

L'Institut d'Estudis Catalans (IEC) acaba d'habilitar un nou espai web de correcció lingüística. La plataforma, anomenada Criteria, inclou diferents eines per a la correcció i traducció de textos. També s'hi troben indicacions lingüístiques per els usos de majúscules i minúscules o la traducció de noms propis a altres llengües.

La institució assegura que el seu objectiu és que la lectura dels documents que es troben a la web serveixin “per a ajudar a homogeneïtzar i a millorar els textos de caire formal que hom redacta o edita”. En aquest sentit, inclou des de documents sobre redacció i disposició general de textos, fins a enllaços de consulta i activitats formatives.

El portal també inclou els criteris per a la redacció i correcció de pàgines web, criteris ortotipogràfics generals o qüestions de lèxic i onomàstica. S'hi poden trobar, a més, criteris per utilitzar cites bibliogràfiques i publicacions relacionades amb l'edició de textos.

Aportació dels usuaris
L'IEC, finalment, vol “enriquir” l'espai amb noves incorporacions i es mostra obert a “suggeriments, esmenes i ampliacions” dels usuaris. “Esperem, doncs, prestar un servei útil a la comunitat catalanoparlant”, afirma la institució. Els interessats a utilitzar aquesta nova eina ho podeu fer a través de la web http://criteria.espais.iec.cat/
Diari de Balears - Miquel Ripoll

Origen


http://dbalears.cat/actualitat/balears/i...

Més sobre Institut d'Estudis Catalans (176)