Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Els Premis Altaveu distingeixen Refree & Sílvia Pérez Cruz, Za!, Anímic, Orquestra Plateria i La Pegatina

Vilaweb 26-Ago-2014

Dimarts 26.08.2014 19:23

Autor/s: ACN
Els Premis Altaveu distingeixen Refree & Sílvia Pérez Cruz, Za!, Anímic, Orquestra Plateria i La Pegatina

Els guardons es lliuraran el dijous 4 de setembre en el marc del Festival de la Música i la Cançó de Sant Boi de Llobregat

Xarxes socials
Envia l'article
Imprimeix l'article
Converteix a PDF

Men?ame

Sílvia Pérez Cruz i Raül Fernández, àlies 'Refree'; el duet Za!; els grups Anímic, l'Orquestra Plateria i La Pegatina; el festival Blues & Ritmes, i la lletra de la cançó 'Nord', del grup Patch, són els Premis Altaveu 2014, que es lliuraran el dijous 4 setembre en el marc del Festival de la Música i la Cançó de Sant Boi de Llobregat. Els guardons distingeixen artistes, entitats, trajectòries i iniciatives que el jurat considera que han enriquit la música produïda a Catalunya l'últim any. Al lliurament de premis, a Can Masallera, hi assistiran Za!, Anímic i l'Orquestra Plateria. El Festival Altaveu es farà del 5 al 7 de setembre i arriba a la 26a edició.

El jurat dels Premis Altaveu, format per professionals del món de la música i periodistes, ja ha decidit els grups i iniciatives que reconeixeria en el certamen d'enguany. Un dels guardonats és el tàndem format per Sílvia Pérez Cruz i Raül Fernández, 'Refree', que ha presentat el disc 'Granada', una proposta que ha rebut molts elogis tant de la crítica com del públic.

També es reconeixerà la feina d'un altre duet: Za!, format per Papa duPau i Spazzfrica Ehd, que ha publicat el quart disc, 'Wanananai', on explora el llenguatge de la música tribal. El grup Anímic, format a Collbató (Baix Llobregat) i amb més d'una dècada de recorregut al darrere, també rebrà un guardó, per la capacitat d'evocació que té, entre més mèrits.

Un altre premiat és l'Orquestra Plateria, que ha revolucionat la música popular de les festes majors els darrers quaranta anys. Des del Cap d'Any de 1975 a la sala Zeleste, Manel Joseph i companyia han liderat una de les bandes més festives a Catalunya. També coneguda per la seva capacitat de crear rauxa i diversió allà on actua, La Pegatina és una altra de les formacions reconegudes en els Premis Altaveu. Amb deu anys de trajectòria i quatre àlbums editats, el grup ofereix un projecte artístic que combina la rumba, el reggae, el rock i el hip-hop.

El festival Blues & Ritmes de Badalona rebrà la distinció de Sant Boi després de celebrar el vint-i-cinquè aniversari la primavera passada. Durant aquest quart de segle, el Blues & Ritmes ha portat artistes de referència internacional, i va ser una de les primeres cites musicals a l'estat espanyol que va programar blues i músiques d'arreu. La lletra de la cançó 'Nord', del grup Patch, també serà distingida amb un guardó per la seva força poètica.

Els Premis Altaveu són l'avantsala del festival, que enguany tindrà Laetitia Sadier, Robert Ellis, Mishima i Joana Serrat com alguns dels principals reclams. També hi actuaran Neil Halstead, Jacco Gardner, Myles Sanko i Jose Domingo. El Petit de Cal Eril hi estrenarà 'Big Eril', un concert conjunt amb la Free Spirits Big Band, una formació de setze músics encapçalats per David Mengual. Els grups finalistes de l'Altaveu Frontera --Malachi Estéreo, Coriolà, Pedro Parque i Xebi SF-- completen el cartell musical.
Vilaweb

Origen


http://www.vilaweb.cat/noticia/4208359/2...

Més sobre Premis i distincions (1239)