Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Compromís convida Cañizares a impulsar la litúrgia en valencià

La Veu del País Valencià 29-Ago-2014

Actualitat - Societat
< anterior | següent >

Divendres, 29 d'agost a les 10:00h Societat

País Valencià
Compromís convida Cañizares a impulsar la litúrgia en valencià
Ribó demana que seguisca l'exemple d'Osoro i li recorda que el valencià 'està fortament discriminat' en les parròquies de la ciutat, ja que n'existeix solament una que oferisca missa en valencià els diumenges"
Comentaris 7 comentaris

Dolent Fluix Bo Molt bo Fabulós (2 vots)

Compromís ha felicitat Carlos Osoro per la seua designació com a arquebisbe de Madrid i ha convidat el seu substitut Antonio Cañizares a "seguir el seu exemple" i a "impulsar la normalització de la litúrgia en valencià".

URL curta

Etiquetes
Arquebisbe, Cañizares, Compromís, Esglesia, Joan Ribó
RedactaVeu / València

El portaveu de Compromís en l'Ajuntament de València, Joan Ribó, ha recordat el "tarannà conciliador" de Carlos Osoro, la seua "aposta per la transparència" en l'Església amb el seu paper en la dissolució de la Fundació de la Visita del Papa a València, investigada pel Tribunal Superior de Justícia valencià (TSJCV) en el marc del 'cas Gürtel', i amb en el cas dels xiquets robats de la Casa Bressol Santa Isabel.

A més, Ribó ha subratllat la seua "predisposició" a entrevistar-se amb tots els interlocutors, com va fer amb ell fa quatre mesos i "la voluntat de normalitzar la litúrgia en valencià".

D'altra banda, des de Compromís han demanat al nou arquebisbe de València, Antonio Cañizares, a "seguir l'exemple" del seu predecessor, pel respecte a totes les persones i l'han instat a "un comportament propi d'una societat secularizada com la valenciana".

Així mateix, han insistit que a València "el valencià és oficial" i que "està fortament discriminat" en les parròquies de la ciutat, on existeix solament una que oferisca missa en valencià els diumenges.

Segons el parer de Ribó, "Osoro ha sigut clau en el procés d'obertura de l'Església valenciana a la realitat social que ens envolta" i s'ha mostrat convençut que "serà capaç de portar el seu model a la capital de l'Estat". "Recordaré sempre el seu respecte i tarannà conciliador en l'entrevista, de més d'hora i mitja, que vaig mantenir amb ell fa uns mesos", ha assegurat.

"Demane al nou arquebisbe Cañizares que continue amb el seu model basat en el respecte i el diàleg i que compte amb el valencià en la litúrgia. Espere que els valencians no hàgem de trobar a faltar massa Carlos Osoro", ha remarcat Ribó.
La Veu del País Valencià

Origen


http://www.laveupv.com/noticia/10739/com...

Més sobre Església Catòlica (79)