Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Barcelona s'omple de música per la Mercè

Vilaweb 18-Set-2014Dijous 18.09.2014 23:00

Barcelona s'omple de música per la Mercè

Repassem els concerts més destacats de la programació musical de la festa major

Xarxes socials
Envia l'article
Imprimeix l'article
Converteix a PDF

Men?ame

La música torna a omplir els racons de Barcelona amb motiu de la festa major. D'avui a dimecres grups de tots els estils actuaran als escenaris clàssics de la Mercè, als quals s'afegeix enguany el de la platja del Bogatell, on hi haurà Manel, Txarango i la Troba Kung-Fu. Folk, pop, salsa, flamenc, fusió, jazz i tots els estils es combinaran pel centre de la ciutat i al Fòrum.

En la programació musical d'aquesta Mercè, n'hi ha per a triar i remenar. Heus ací alguns dels concerts més destacats de què podreu gaudir aquests dies.

L'avinguda de la Catedral acull el cap de setmana concerts de jazz i flamenc com el de Raynald Colom (divendres), Salao Elèctric (dissabte) i Carles Benavent (diumenge).

Pep Gimeno 'Botifarra' torna a la Mercè, aquesta vegada a la plaça de Sant Jaume (dissabte), per presentar un nou espectacle, en què fon la cançó tradicional valenciana i la música àrab. El mateix escenari acull dimarts 23 l'actuació d'Isaac Ulam i José Domingo, dos trobadors 'indies' que han anat a les arrels amb l'àlbum 'Temple d'aigua i llum'.

A la plaça de Catalunya, hi sonaran els sons africans del grup 'chicago-català' Alma Afrobeat ensemble (divendres) i també serà un dels escenaris de comiat de l'Orquestra Plateria (dimarts).

El Fòrum és un altre dels escenaris imperdibles de la Mercè. Entre els concerts destacats, demà hi actua la Iaia en versió ampliada, acompanyats de la Cobla Bisbal Jove. Dissabte el nombrós públic que previsiblement s'hi aplegarà ballarà al ritme combatiu d'Aspencat i amb la rumba i l'ska de la Pegatina.

Una de les novetats d'enguany és la festa a la platja del Bogatell que hi haurà dimarts, en aquest nou escenari a tocar de la mar. A partir de dos quarts de deu se succeiran les actuacions de Manel, Txarango i la Troba Kung-Fu.

La plaça de Joan Coromines, la dels Àngels, el Moll de la Fusta i el Fòrum són els escenaris del Barcelona Acció Musical (BAM), amb actuacions com la de PXXR GVBG (dissabte, amfiteatre del Fòrum), Young Fathers (dissabte a la plaça dels Àngels) o El último vecino (demà a l'amfiteatre del Fòrum), entre molts més.

Finalment, el programa ofereix, sota el títol 'l'Auditori a la Mercè', els concerts de l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (dilluns i dimarts a l'avinguda de la Catedral); la Banda Municipal de Barcelona (diumenge al Moll de la Fusta i dimarts a l'Avinguda de la Catedral); l'Orquestra i Cor del Gran Teatre del Liceu (dimecres a l'Avinguda de la Catedral); i la tradicional cantada d'havaneres (diumenge, al Moll de la Fusta).
Vilaweb

Origen


http://www.vilaweb.cat/noticia/4211232/2...

Més sobre Cançó, rock, pop... (1922)