Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

El TIL ja no és vigent als centres educatius

Diari de Balears - Cristina Polls 25-Set-2014

Actualitat»Polí­tica
El TIL ja no és vigent als centres educatius
Cristina Polls | 24 setembre 2014 Vistes: 890 vegades

Actualmente puntuada con 5 estrella(s) sobre 5
Púntualo 1 estrellas
Púntualo 2 estrellas
Púntualo 3 estrellas
Púntualo 4 estrellas
Púntualo 5 estrellas

5 opinions
#NoAlTIL
7753
Bauzá i Camps aquest dimarts al Parlament.
24-09-2014 | Joan Torres
75 0 0
Print Más grande Más grande

La suspensió cautelar per part del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) de l'Ordre per la qual es desenvolupen determinats aspectes del Tractament Integrat de Llengües als (TIL) centres ha deixat sense vigència aquesta normativa als centres educatius.

L'Ordre de la Conselleria d'Educació amb data 9 de maig de 2014 on es desenvolupen determinats aspectes del Decret TIL, com el calendari d'implantació, ja no és efectiva als centres balears i per tant, des d'avui es regeixen amb la normativa 'preTIL', és a dir, el Decret de mínims.

Segons el misser de l'Assemblea de Docents, Josep de Luis, “tot i que el Govern recorri no queda sense efecte la suspensió cautelar i per tant el TIL ja no es pot considerar vigent”. Això suposa, que un cop publicades aquest dimecres les interlocutòries, el Decret de mínims ha retornat als centres educatius fins que el TSJIB ressolgui el recurs del Govern.

Amb tot, cal tyenir en compte que el futur del TIL està en mans del mateix tribunal que n'ha dictat la suspensió cautelar.

Projectes lingüístics
Tot i que el TIL no sigui ara com ara la normativa vigent després de la suspensió, si que ho són els projectes lingüístics dels centres aprovats durant la normativa TIL. Això significa que si els centres volen redactar ara un nou projecte lingüístic segons el Decret de mínims i aprovar-lo per claustre, podrien 'alliberar-se' del Decret TIL fins que el TSJIB prengui sentència.
Diari de Balears - Cristina Polls

Origen


http://dbalears.cat/actualitat/balears/t...

Més sobre Política Lingüística Illes Balears (2017)