Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

El Govern decideix recórrer les interlocutòries que suspenen l'ordre d'aplicació del TIL

Diari de Balears - Cristina Polls 24-Set-2014

Actualitat»Polí­tica
El Govern decideix recórrer les interlocutòries que suspenen l'ordre d'aplicació del TIL
C.Polls | 24 setembre 2014 Vistes: 770 vegades

Actualmente puntuada con 0 estrella(s) sobre 5
Púntualo 1 estrellas
Púntualo 2 estrellas
Púntualo 3 estrellas
Púntualo 4 estrellas
Púntualo 5 estrellas

18 opinions
#NoAlTIL
7751
Concentració d'aquest dimecres al Consolat de Mar.
24-09-2014 | T.Ayuga
72 0 1
Print Más grande Más grande

El Govern de José Ramón Bauzá ha decidit recórrer les interlocutòries que suspenen l'ordre d'aplicació del TIL. Així ho ha anunciat la portaveu del Govern, Núria Riera, durant la roda de premsa convocada després de fer-se públiques les sentències aquest dimecres.

Aquesta decisió es fa pública tres hores després de saber que la Sala contenciosa administrativa del TSJIB (Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears) ha dictat quatre interlocutòries en les quals accepta quatre recursos i adopta la mesura cautelar de suspendre l'execució de l'ordre de la Conselleria d'Educació del 9 de maig de 2014 mitjançant la qual es desenvolupen determinats aspectes del TIL (Tractament Integrat de Llengües) als centres docents no universitaris de Balears.

L'executiu ha optat per interposar un recurs de cassació a la decisió del TSJIB i no de treure un decret llei amb caràcter d'urgència com passà just ara fa un any.

El Govern té ara cinc dies per presentar el recurs a unes sentències que Riera considera que només afecten qüestions “formals del TIL” i no de fons. A més, la portaveu ha assegurat que “no valorarem que passarà un cop haguem presentat el recurs. Apel·lem a la responsabilitat de tots”. I ha assenyalat que “el trilingüisme continuarà”.

La també consellera d'Administracions Públiques ha assegurat que “el curs s'ha iniciat amb normalitat” i que a la majoria d'escoles “els projectes de trilingüisme estan en marxa”.

Concentració a Consolat de Mar
Els docents en conèixer que el Govern havia convocat una roda de premsa per explicar les seves intencions després de fer-se públiques les decisions judicials han convocat a través de les xarxes socials i via mòbil una protesta a les portes del Consolat de Mar. Crits de "dimissió" per Camps i Bauzá han sonat de fons durant la compareixença de la portaveu. A l'exterior unes 200 persones s'han manifestat tot i la pluja.

Camps i Bauzá, amagats
Durant aquesta nova crisi de Govern, tant el president del Govern, José Ramón Bauzá i la consellera d'Educació, Joana Maria Camps, no han donat la cara després de les sentències que suspenen l'ordre d'aplicació del TIL. Riera ha hagut d'afrontar en solitari l'allau de preguntes dels periodistes al Consolat.
Diari de Balears - Cristina Polls

Origen


http://dbalears.cat/actualitat/balears/g...

Més sobre Política Lingüística Illes Balears (2017)