Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

COAPA exigeix al Govern que retorni als projectes educatius anteriors al TIL

Diari de Balears - Antoni Agüera 25-Set-2014

Actualitat»Polí­tica
COAPA exigeix al Govern que retorni als projectes educatius anteriors al TIL
A.A. | 25 setembre 2014 Vistes: 143 vegades

Actualmente puntuada con 5 estrella(s) sobre 5
Púntualo 1 estrellas
Púntualo 2 estrellas
Púntualo 3 estrellas
Púntualo 4 estrellas
Púntualo 5 estrellas

7 opinions
#NoAlTIL
7757
La directiva de COAPA el dia que presentaren en societat el recurs davant el TSJIB contra l'ordre d'aplicació del TIL.
10-07-2014
| Pere Bota.
22 0 1
Print Más grande Más grande

La Confederació d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnes de Balears (COAPA) és una de les organitzacions que dugueren als tribunals l'ordre d'aplicació del TIL, en representació de FAPA Mallorca, FAPMA Menorca, FAPA Eivissa i FAPA Formentera, i la seva posició fou ahir ratificada per la decisió dels magistrats del TSJIB.

Segons aquesta entitat, les últimes actuacions judicials fan palès que la “nefasta manera” d’aplicar el trilingüisme d'aquest Govern té els dies comptats. Des d'aquest punt de vista, exigeixen a l'executiu responsabilitat i que deixi de posar més entrebancs, que assumeixi les seves errades i que doni instruccions als centres educatius per retornar als projectes educatius immediatament anteriors al TIL.

A COAPA hi ha “satisfacció continguda” perquè les interlocutòries del TSJIB els han donat la raó, a la vegada que lamenten que el govern Bauzá vulgui dilatar la situació “amb recursos i més recursos, caigui qui caigui, en un intent a la desesperada d'evitar el fracàs i la vergonya de reconèixer la seva incapacitat”.

Per als representants de les famílies és clar que “no es pot governar d’esquena a la ciutadania i vulnerar els drets les persones continuadament i impunement sense que això tingui conseqüències”, quelcom que en aquest cas sí ha passat a les aules balears, motivat per “l’enorme poder apriorístic que té l’Administració i el perill d’atorgar aquest poder a persones que en facin abús”.
Diari de Balears - Antoni Agüera

Origen


http://dbalears.cat/actualitat/balears/c...

Més sobre Política Lingüística Illes Balears (2017)