Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

El filòleg castellonenc Germà Colon

Vilaweb 30-Set-2014

Dimarts 30.09.2014 15:21

El filòleg castellonenc Germà Colon serà nomenat avui fill predilecte de la ciutat

L'acte tindrà lloc a les 19 hores, al saló de Plens de l'Ajuntament

Xarxes socials
Envia l'article
Imprimeix l'article
Converteix a PDF

Men?ame

L’Ajuntament de Castelló va acordar per unanimitat la tramitació de la distinció de fill predilecte al lingüista Germà Colón, el nomenament tindrà lloc avui dimarts, 30 de setembre, a les 19hores, al saló de Plens de l’Ajuntament

Germà Colón va nàixer a Castelló el 1928, és un romanista de prestigi internacional i de la lexicografia catalana i ha rebut multitud de reconeixements per la seua trajectòria lligada al món acadèmic, la investigació, el patrimoni i la cultura. Colón va ser catedràtic a la Universitat de Basilea i ha estat nomenat Doctor Honoris Causa per la Universitat de València, la Universitat d’Alacant, la Universitat Jaume I de Castelló i la Universitat de Barcelona. També li foren atorgats el Premi Valencià de l’any de la Fundació Huguet, el Premi Sanchis Guarner de la Fundació Jaume I, el Premi d’Honor de les Lletres Valencianes, el Premi Prat de la Riba del IEC, el Premi Crítica Serra d’Or en edició d’obra catalana pel Llibre de Consolat del Mar, la Creu de Sant Jordi i el Premi de Literatura de la Generalitat de Catalunya. Va rebre també la Gran Cruz de Alfonso X el Sabio.

Juntament amb el professor Arcadi Garcia va editar Els furs de València. Entre les seues obres cal esmentar El léxico catalán en la Romania, La llengua catalana en els seus textos, El panorama de la lexicografia catalana, El español y el catalán, juntos y en contraste, i Estudis de filologia catalana i romànica. És membre de l’Institut d’Estudis Catalans (Secció Filològica). La seua biblioteca, de més de 20.000 obres, l’ha donada a l’UJI.

A l’acte de nomenament, tal i com indica el protocol, només hi podran assistir les persones convidades per l’alcaldia.
Vilaweb

Origen


http://www.vilaweb.cat/noticia/4212900/2...

Més sobre Figures i personatges (1155)