Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Prop de 150 persones es concentren en favor del trilingüisme

Diari de Balears - Europa Press 12-Oct-2014

Actualitat»Polí­tica
Prop de 150 persones es concentren en favor del trilingüisme
Europa Press | 12 octubre 2014 Vistes: 1453 vegades

Actualmente puntuada con 4 estrella(s) sobre 5
Púntualo 1 estrellas
Púntualo 2 estrellas
Púntualo 3 estrellas
Púntualo 4 estrellas
Púntualo 5 estrellas

49 opinions
#novaigdevaga#trilingüisme
8156
La Plaça Major ha acollit a prop de 150 persones que s'han concentrat a favor del trilingüisme.
12-10-2014
| T. Ayuga
72 0 1
Print Más grande Más grande

La Plaça Major de Palma ha acollit una concentració contra la immersió lingüística i en favor del «trilingüisme equitatiu» i perquè els alumnes rebin a les Illes «una educació basada en la igualtat de drets i oportunitats».

L'acte, que s'ha iniciat a les 18 hores, s'ha desenvolupat amb al voltant de 150 persones i en favor d'una educació «de qualitat, trilingüe i apolítica». En aquest s'ha llegit un manifest de Prou-No Vaig de Vaga, en què es recull que l'obligació dels pares és potenciar una educació pública de qualitat que estigui basada en «el coneixement equitatiu del català amb les seves variants Balears, el castellà i l'anglès ».

A més, critiquen que una «minoria» de la comunitat educativa «completament polititzada» hagi «imposat» la immersió lingüística «basada en un frau de llei flagrant», una immersió que, segons diuen, «és la causant que Balears estigui a la coa del nostre país en educació, deixant generacions amb un coneixement totalment deficient del castellà i l'anglès ».

Per tot això, reclamen una educació basada en el coneixement equitatiu de les tres llengües i exigeixen al Govern l'elaboració d'una llei que garanteixi aquesta igualtat «des de la tolerància i la convivència».

«Desitgem i apostem fermament i rotundament per una educació pública de qualitat, trilingüe i apolítica que ens faci partícips d'una societat avançada i igualitària», conclouen.
Diari de Balears - Europa Press

Origen


http://dbalears.cat/actualitat/balears/p...

Més sobre Anticatalanistes, anticatalans (antivalencians, antimallorquins...) (583)