Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

L'Editorial Moll tanca les portes després de 80 anys d'existència

Diari de Balears - Agències 18-Oct-2014

Actualitat»Cultura
L'Editorial Moll tanca les portes després de 80 anys d'existència
Agències/dB | 18 octubre 2014 Vistes: 304 vegades

Actualmente puntuada con 0 estrella(s) sobre 5
Púntualo 1 estrellas
Púntualo 2 estrellas
Púntualo 3 estrellas
Púntualo 4 estrellas
Púntualo 5 estrellas

18 opinions
#EditorialMoll
8274
L'Editorial Moll ha publicat, al llarg dels seus 80 anys de vida, més d'un miler de títols de gran diversitat temàtica
18-10-2014 | M.À.C.
41 0 0
Print Más grande Más grande

L'Editorial Moll, inaugurada pel filòleg Francesc de Borja Moll Casasnovas, tanca definitivament després de 80 anys de vida a causa dels greus problemes econòmics que travessava i que el va portar fa uns anys a entrar en concurs de creditors.

Antoni Moll Echeto, gerent de l'editorial, i Susanna Moll Kammerich, la directora de Producció, han agraït el suport rebut en els últims anys per tractar de tirar endavant l'empresa a través d'iniciatives com la campanya “Amics de l'Editorial Moll”.

Els responsables de l'editorial, amb tot, han lamentat que els esforços “no han estat suficients i hem arribat a una situació insostenible que no ens deixa cap altre camí que tancar les nostres portes”.

Els dos gestors han destacat que l'Editorial Moll ha tingut “un lloc en la nostra petita història i en èpoques molt difícils per a la nostra llengua i cultura, i ha contribuït a consolidar-les i a configurar el món cultural de les illes perquè pogués arribar a ser el que és avui en dia”.

En aquest sentit, la tasca de difusió i normalització de la llengua i cultura catalana la va exercir en solitari el fundador de l'editorial, Francesc de Borja Moll, però “ara ja no és patrimoni d'una sola empresa o institució”. “Podem dir amb orgull que hem complert un cicle i que ara ja no som imprescindibles com alguns de vosaltres amablement ens dieu”, afirmen els Moll.

Els propietaris han agraït “tots” els que han acompanyat a l'editorial durant 80 anys: treballadors, clients, lectors, proveïdors, impressors, distribuïdors, llibreters, bibliotecaris, mestres i professors, il·lustradors, fotògrafs, crítics i periodistes, i “molt especialment a tots els autors que ha dipositat la seva confiança en nosaltres.”

“Els llibres sempre formaran part de la nostra vida i qui sap si en el futur ens trobarem a través de nous projectes literaris. Fins aviat”, s'acomiaden Antoni i Susanna Moll.

Vuitanta anys d'història
L'Editorial Moll va ser fundada el 1934 pel filòleg Francesc de Borja Moll com a continuació de l'obra cultural que va iniciar el 1896 mossèn Antoni Maria Alcover Sureda amb la publicació del primer tom de les Rondalles Mallorquines, que reuneix actualment 24 volums.

L'obra més important duta a terme per aquests dos grans filòlegs és el Diccionari Català-Valencià-Balear, de deu volums, iniciat per mossèn Alcover el 1900 i completat per Francesc de Borja Moll el 1962, en el qual van col·laborar també Manuel Sanchis Guarner i Aina Moll Marqués.

L'Editorial Moll ha publicat més d'un miler de títols de gran diversitat temàtica agrupats en col·leccions com Les Illes d'Or, Raixa, Els Treballs i els Dies, i Balanguera, que forma un conjunt de gran interès per a la literatura catalana i una font de consulta imprescindible per al coneixement de la cultura de Balears.
Diari de Balears - Agències

Origen


http://dbalears.cat/actualitat/cultura/e...

Més sobre Llibres (1376)