Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Antoni Ginard i Andreu Ramis editen “La terra i el temps”, un calendari rural de Mallorca

Diari de Balears 20-Oct-2014

Actualitat»Cultura
Antoni Ginard i Andreu Ramis editen “La terra i el temps”, un calendari rural de Mallorca
dBalears | 20 octubre 2014 Vistes: 159 vegades

Actualmente puntuada con 0 estrella(s) sobre 5
Púntualo 1 estrellas
Púntualo 2 estrellas
Púntualo 3 estrellas
Púntualo 4 estrellas
Púntualo 5 estrellas

2 opinions
#calendarirural#GallEditor
690
La reedició de "La terra i el temps" inclou fotografies de Climent Picornell i il·lustracions de Bonnín i Fuster.
18-10-2014
7 0 0
Print Más grande Más grande

Antoni Ginard i Andreu Ramis acaben de presentar la reedició “La terra i el temps. De cap a cap d'any”. El llibre, publicat pel Gall, és un calendari rural que repassa la vida del camp de Mallorca. L'obra, a més, inclou fotografies de Climent Picornell i il·lustracions de Bonnín i Fuster.

Des del Gall han destacat que la nova edició representa una “obra coral” perquè hi intervenen moltes veus i una “obra cordial” perquè està feta amb el cor. L'obra ofereix un aplec, en format breu, d'una diversitat d'aspectes heretats de la cultura popular tradicional, que resumeixen una “cosmovisió” del cicle “del treball i de la vida”.

Llegat de la terra
L'editorial ha destacat que es tracta d'un “reconeixement i un homenatge a tot un llegat, a un temps i a una terra, que han contribuït a forjar el nostre patrimoni cultural i els nostres paisatges”. També han destacat la inclusió d'un seguit de característiques particulars: s'ha recompost l'ordre del calendari, per tal d'adaptar-lo a l'any agrícola de setembre a agost. A més, s'alerta de les dades de la Corema, Setmana Santa i Pasqua que són variables d'any en any.

Finalment, ha reiterat que el llibre és una bona mostra “d'unes persones, un temps i una terra que han contribuït a forjar el nostre patrimoni cultural, en particular des del coneixement ecològic tradicional, la preservació de la biodiversitat cultivada i també amb la construcció del paisatge”.
Diari de Balears

Origen


http://dbalears.cat/actualitat/cultura/a...

Més sobre Llibres (1376)