Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Mor el periodista Josep Maria Bachs

Diari Ara. Barcelona 17-Nov-2014

Televisió
Mor el periodista Josep Maria Bachs

Tenia 70 anys i era recordat per programes com el 'Filiprim'

ARA Barcelona | Actualitzada el 17/11/2014 09:37

El recomano 10
81 Comentaris

Ampliar font Reduïr font
Llegir més tard

Josep Maria Bachs

El periodista Josep Maria Bachs va morir aquest diumenge al migdia als 70 anys, víctima d'un càncer. Conegut popularment amb el nom de Senyor Bachs, va ser un dels primers presentadors de la televisió pública catalana, on va conduir diversos espais molt recordats, com '3 i l'astròleg' o 'Filiprim'.

Nascut al barri de Gràcia de Barcelona el 1944, Bachs va iniciar la seva carrera a Ràdio Juventut i posteriorment va treballar a Radiotelevisió Espanyola, en programes com 'Informatius Miramar', 'Opinió' o 'Giravolt'. Amb el naixement de TV3, Bachs es va incorporar a l'equip de la nova cadena, on va presentar 'Tres i l'astròleg' (1984), i posteriorment el recordat concurs 'Filiprim', que li va valdre un premi TP d'Or al millor comunicador. Durant aquesta època va popularitzar la frase "Tanquem la paradeta!".

Més tard va conduir altres concursos, com 'Dicciopinta', 'Si l'encerto l'endevino' o 'A+a+', i programes com 'La paradeta' i '2/4 de Bachs'. També va tornar a TVE per fer-se càrrec d''Un, dos, tres, responda otra vez', en substitució de Jordi Estadella. Durant els últims anys havia participat en programes de ràdio a Catalunya Ràdio, Ràdio 4 i RAC1, on havia tingut una secció a 'La primera pedra'.

El 2001 va publicar la novel·la 'L'home indefinit', i el 2009 es va fer càrrec de 'Connexió Barcelona', a BTV.

Segons informa la televisió local barcelonina, el funeral del periodista tindrà lloc dimarts a les 11.30 h al Tanatori de les Corts.
Diari Ara. Barcelona

Origen


http://www.ara.cat/media/Mor-periodista-...

Més sobre Figures i personatges (1155)