Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

El Govern demana només 90 hores de català als immigrants pel certificat d’acollida

e-notícies 18-Nov-2014

El Govern demana només 90 hores de català als immigrants pel certificat d’acollida

Només cal que s’acrediti l’assistència al 75% de les classes
Tres dones magrebines, en una imatge d'arxiu
Tres dones magrebines, en una imatge d'arxiu
Tres dones magrebines, en una imatge d'arxiu
Homs, durant la roda de premsa
Enrere
Endavant

El Govern ha aprovat aquest dimarts el decret que regula els serveis d’acollida dels immigrants, per al qual els qui ho sol·licitin han d’obtenir un certificat de 90 hores de català.

Poden acollir-se al servei de primera acollida les persones estrangeres immigrades, les que sol·licitin asil o protecció subsidiària, les refugiades, les apàtrides i les retornades per sobre de l’edat escolar obligatòria i degudament empadronades. Els ajuntaments que ho estimin oportú poden ampliar aquest servei a qualsevol altra persona que s’empadroni al municipi.

El decret aprovat especifica els continguts formatius i la metodologia que cal aplicar amb l’acompanyament i les sessions de benvinguda als usuaris. La formació inclou tres mòduls que cal acreditar per obtenir el certificat d’acollida, un document d’eficàcia jurídica en l’àmbit competencial de la Generalitat, i també en els procediments d’estrangeria, d’adquisició de la nacionalitat i altres procediments, previstos a l’ordenament jurídic vigent.

La formació es considerarà realitzada quan s’acrediti l’assistència al 75 per cent de les hores de cadascun dels tres mòduls o el seu aprofitament. Entre els mòduls a acreditar n’hi ha un sobre competències lingüístiques bàsiques “en llengua catalana (A1) i en llengua castellana (A2), amb un mínim de 90 hores de formació en cadascuna de les dues llengües oficials”.

El portaveu del Govern, Francesc Homs, preguntat per e-notícies sobre si no són poques només 90 hores de català, ha assegurat que aquests cursos serveixen “com a mínim per acreditar una certa voluntat de coneixement de la llengua o d’integració”. “És millor això que no fer res”, ha afegit abans de dir que “no volem que sigui una imposició”.

e-notícies

Origen


http://politica.e-noticies.cat/el-govern...

Més sobre Política lingüística Generalitat Catalunya (1319)