Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Martí (MÉS) plantejarà al Govern com fa comptes garantir la recepció de tots els canals en català

Diari de Balears - Antoni Agüera 3-Dec-2014

ACTUALITAT»POLÍ­TICA
Martí (MÉS) plantejarà al Govern com fa comptes garantir la recepció de tots els canals en català
A.A. | 03 desembre 2014 Vistes: 115 vegadesActualmente puntuada con 5 estrella(s) sobre 5Púntualo 1 estrellasPúntualo 2 estrellasPúntualo 3 estrellasPúntualo 4 estrellasPúntualo 5 estrellas14 opinions #llengua#comunicació
9246
Martí exhibí una llaçada quadribarrada durant el debat de la Llei de Símbols al Parlament.

06-11-2013 | J. Torres
27
32
1
Print Más grande Más grande
El diputat menorquí del grup MÉS, Nel Martí, plantejarà al Govern com fa comptes garantir la recepció de tots els canals de televisió en llengua catalana a partir de l’1 de gener de 2015, rere la regulació estatal de l’espai radioelèctric.

El representant de Més per Menorca al Parlament creu que la reordenació per adaptar-se a la telefonia mòbil de quarta generació no pot servir d’excusa per suprimir canals de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA).

En aquest sentit, el grup MÉS fa dues peticions. En primer lloc, que l'executiu asseguri la recepció de tots els actuals canals de la CCMA -TV3, 3/24 i Súper 3/C33-, i que presenti al Parlament una proposta que ho faci possible.

En segon lloc, que reclami de l'Estat una consideració específica, per tenir llengua pròpia, per a les Illes per a mantenir, igual que ho fa Catalunya, els dos múltiplex autonòmics. “El Govern ha d'explicar si ha defensat aquesta especificitat o no, i quines gestions ha fet”, explica Martí.

"No basta quedar-nos només amb TV3", diu el menorquinista, emfatitzant que "no podem acceptar una altra retallada en la recepció de canals en llengua catalana, que compartim amb altres comunitats, perquè aquest és un element important per a la normalització i la cohesió lingüística".

Per al diputat també resulta “fonamental” que el Govern de les Illes recuperi l’acord de reciprocitat amb la Generalitat, a través del qual les Illes puguin veure TV3 en comptes de TV3Cat.

Val a dir que des de diferentes entitats culturals i del sector audiovisual s’ha proposat que s’utilitzin els múltiplex insulars -ara n'hi ha 1 per a Mallorca, 1 per a Menorca i 1 per a Eivissa i Formentera- per a mantenir, i fins i tot augmentar, l’arribada de canals en llengua catalana a través de la TDT.

En aquest sentit, es podrien usar els canals de què disposen els consells insulars per a emetre-hi IB3 i IB3 HD, i aprofitar per a complir amb el marc legal que indica que la televisió autonòmica ha de realitzar desconnexions per a cada una de les illes, oferint-hi una intervenció significativa als consells insulars.
Diari de Balears - Antoni Agüera

Origen


http://dbalears.cat/politica/2014/12/03/...

Més sobre Recepció dels canals de TVC... fora del Principat, i també dins (985)