Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Sopa de Cabra torna l’any que ve

La Veu del País Valencià 2-Dec-2014

Dimarts, 2 de desembre a les 00:00h Cultura
País Valencià
Música en català
Sopa de Cabra torna l’any que ve
El regrés del mític grup català després de 15 anys implicarà l’enregistrament d’un nou disc amb noves cançons el 2015

Comentaris Comenta-ho
Dolent Fluix Bo Molt bo Fabulós (1 vot)

El guitarrista i compositor Josep Thió va donar a conèixer la notícia al periodista Xavier Amat en la presentació del seu llibre Llach, música i lletra. Ara, en un comunicat oficial, els membres del grup confirmen que tenen la intenció d'entrar a gravar noves cançons el 2015. Tot i que el calendari per a fer-ho encara no ha estat fixat, el grup preveu entrar a l'estudi el proper estiu per tenir el nou treball a punt en el seu 30 aniversari, el 2016.


Foto: La Veu del País Valencià
URL curta


Etiquetes
Sopa de Cabra
Sons de Xaloc / RedactaVeu / València

Notícia del dia i potser del mes. Segons ha publicat la revista Enderrock, el mític grup català Sopa de Cabra, torna. Ha sigut el guitarrista i compositor Josep Thió qui, en la presentació del seu llibre Llach, música i lletra, va donar a conèixer la notícia al periodista Xavier Amat.

Ara, en un comunicat oficial, els membres del grup confirmen que tenen la intenció d'entrar a gravar noves cançons el 2015. Tot i que el calendari per a fer-ho encara no ha estat fixat, el grup preveu entrar a l'estudi el proper estiu per tenir el nou treball a punt en el seu 30 aniversari, el 2016.

"Els membres de Sopa de Cabra som conscients que no haguéssim pogut fer mai sols el camí que hem fet. Des dels inicis a Girona amb "La Maqueta", al Ben Endins del Zeleste, al Bona Nit Malparits del Razzmatazz, fins El Retorn amb tres Palaus Sant Jordi, el públic s'ha revelat sempre com una part essencial d’aquesta aventura És per això que volem fer còmplice al nostre públic des del primer moment, d'aquest nou projecte que encetem ara amb molta il.lusió, i amb el que complim el desig de gravar noves cançons que ja vam anunciar fa tres anys després de finalitzar la gira del 2011. Ben aviat us seguirem informant", han anunciat en la nota oficial.El grup ja havia fet breus reunions, com quan publicaren Seguirem somiant, cançó homenatge al difunt ex-guitarrista del grup Joan Cardona Ninyín, inclosa al disc tribut als Sopa, titulat Podré tornar enrere (Música Global, 2006). A banda també es reuniren en una sèrie de concerts que finalment es plasmaren amb el disc en directe El retorn. Palau Sant Jordi 09/09/2011 (Warner, Música Global, 2011).

La part més rellevant és que aquesta vegada serà un retorn amb majúscules, ja que implicarà l’enregistrament d’un nou disc amb noves cançons. El seu últim disc d’estudi, Plou i fa sol, va ser llançat el 2001, i els seus membres han tingut diversos projectes des que el grup s’ho va deixar.

Si tot va com està previst, el 2015 veurem la tornada d’un dels grups clau de la història de la música cantada en català.
La Veu del País Valencià

Origen


http://www.laveupv.com/noticia/12157/sop...

Més sobre Cançó, rock, pop... (1922)