Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

El Parlament Europeu menteix sobre l'ús del català

Nació Digital - Bernat Ferrer 5-Dec-2014

El Parlament Europeu menteix sobre l'ús del català
Assegura obertament que "cada eurodiputat té dret a parlar-hi en la seva llengua"
Bernat Ferrer | Actualitzat el 05/12/2014 a les 17:25h
Arxivat a: Política, català, Unió Europea, Parlament EuropeuEl Parlament Europeu intenta explicar-se davant del conjunt de ciutadans del continent per mirar de fer-se més proper i perquè se'n conegui més quina tasca desenvolupa. Però no se n'acaba de sortir. Com a mínim, entre els ciutadans catalanoparlants.

En un vídeo difós a les xarxes socials aquest dijous sobre multilingüisme, l'ens assegura obertament que "cada eurodiputat té dret a parlar en la seva llengua pròpia". Tot seguit, encara hi afegeix: "Respectar la diversitat lingüística és un dels drets bàsics de la Unió Europea."

Uns instants més endavant, es reitera la idea que "tothom té dret a usar la seva llengua pròpia" i, finalment, encara es torna a dir: "Resumint: aquí tothom pot parlar la seva pròpia llengua."

El català, vetat

Contràriament a la informació difosa pel Parlament Europeu, el català -la novena llengua de la Unió Europea quant a nombre de parlants, per sobre del grec i el portuguès- hi continua vetat. Històricament, tots els eurodiputats catalans que han volgut utilitzar la seva llengua al plenari han estat reprovats pel president de l'Eurocambra.


Un instant del vídeo oficial del Parlament Europeu mentint sobre el català.

Nació Digital - Bernat Ferrer

Origen


http://www.naciodigital.cat/noticia/7913...

Més sobre Oficialitat del català a Europa (Constitució Europea) (688)