Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

El govern valencià ordena la consulta sobre la llengua de l'ensenyament

Vilaweb - ACN 11-Dec-2014

Dijous 11.12.2014 17:56

Autor/s: ACN
El govern valencià ordena la consulta sobre la llengua de l'ensenyament

El sindicat de treballadors de l'ensenyament (STEPV) alerta que obrirà 'un conflicte lingüístic inexistent' entre les famílies

Xarxes socials
Envia l'article
Imprimeix l'article
Converteix a PDF

Men?ame

El Diari Oficial de la Comunitat Valenciana (DOCV) ha publicat l'ordre de la conselleria d'Educació que regula el plurilingüisme en l'ensenyament no universitari. L'ordre, que entra en vigor a partir d'avui, és molt qüestionada pels sindicats i per entitats per la llengua perquè inclou, entre més, una consulta als pares sobre la llengua base que prefereixen per als programes d'ensenyament dels centres públics de Primària i Infantil, optant entre català i castellà.

Aquesta consulta es podrà fer de manera telemàtica i no serà vinculant, l'administració la inclourà com un paràmetre més de decisió. Es preveu que la consulta se celebri a principis del 2015. Les avaluacions diagnòstiques, les unitats creades, els llocs escolars vacants en cada programa i la continuïtat dels programes conformen la resta de paràmetres de decisió. L'administració escollirà així el programa lingüístic del centre, tenint l'última paraula.En opinió del STEPV, aquesta nova normativa 'suposa un pas més en l'arquitectura legal (LOMQE, Decret de plurilingüisme, arranjament escolar) per a marginar el valencià a l'ensenyament'. 

El sindicat alerta que la consulta 'pot reobrir un conflicte lingüístic on no n'hi ha entre les famílies i també entre les famílies i el centre educatiu del tot innecessari'. Recorden que ja es realitza una consulta en el període d'admissió. STEPV afegeix a través d'un comunicat que la consulta no compta, de moment, amb un suport legal. Segons Educació s'havia de publicar una resolució en la qual es regulava el procediment de la consulta, que serà telemàtica, i no s'ha publicat encara. Els centres, tanmateix, estan rebent materials de propaganda en què s'assenyala que la consulta serà el 19 de desembre.

A més assenyalen que 'una consulta per internet no té cap garantia de transparència, ni és gens fiable perquè només la conselleria controlarà els resultats.'
Vilaweb - ACN

Origen


http://www.vilaweb.cat/noticia/4223543/2...

Més sobre Política Lingüística Generalitat Valenciana (584)