Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Els directors demanaran a Fiol que els defensi davant «atacs mediàtics»

Diari de Balears - B.P.Palma. 19-Abr-2004

Creuen que la Conselleria ha «comès algun error» en aquesta qüestió

L'assemblea de l'Associació de Directors de Mallorca demanarà al conseller d'Educació, Francesc Fiol, que defensi la imatge de l'escola pública «davant de certs atacs mediàtics». Manel Perelló, president de l'agrupació esmentada, explicà que serà en aquest termes que s'enfocarà el cas de la presumpta denúncia formulada per EDP Editores contra nou instituts de les Illes.

El diari El Mundo-El Día de Baleares avançà el 10 de març que «nou instituts de les Illes Balears veten l'entrada de llibres en castellà». Els centres afectats desmentiren la notícia i demanaren formalment a la Conselleria d'Educació que investigàs els fets i que hi «obràs en conseqüència». Per la seva banda EDP Editores es desmarcà de la denúncia, la qual considerà inadequada, i afirmà que el responsable no tenia autorització per presentar-la. La Conselleria d'Educació no ha atès la petició dels directors afectats per la presumpta demanda.

Manel Perelló, president de l'Associació, comentà així els fets: «Crec que és obvi que la Conselleria no ha actuat com ho hauria d'haver fet. Hauria d'haver sortit en defensa nostra». Segons Perelló, «no era un tema menor, sinó una primera plana en la qual s'insisteix en prejudicis ja escampats, com que a l'escola pública el català preval i passa per sobre de tot».

El portaveu considera un «error» l'actitud de l'àrea d'Educació, que «marca una línia». Segons ell, si la Conselleria no ajuda a recuperar la imatge de l'escola pública, «ho haurem de fer entre nosaltres, perquè és una qüestió molt important».

Perelló emmarcà el cas d'EDP en la problemàtica general de la reputació dels centres de titularitat pública, un assumpte en el qual reconeix que no es poden demanar responsabilitats només a l'Administració.

El responsable de l'associació de docents afirma que aquesta és també una tasca dels treballadors de l'ensenyança, que han d'assumir determinats reptes. A més, reiterà que la voluntat de l'Associació de Directors de Mallorca és col·laborar amb l'Administració educativa de les Illes Balears.

Diari de Balears - B.P.Palma.

Origen


http://www.diaridebalears.com/segona.sht...

Més sobre Atac del Mundo als directors (1)