Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Francesc Ferrer: «Cal que el ciutadà orienti el nouvingut i adopti l'hàbit de parlar-li sempre en català»

Vilaweb - El Punt - D.C.. Girona 15-Dec-2005

D.C.. Girona
Francesc Ferrer, tinent d'alcalde de Participació i Relacions Ciutadanes, va presentar ahir l'oferta formativa i l'evolució de la inscripció dels cursos de català que diverses entitats ofereixen a Girona, i va fer dues peticions concretes al ciutadans: «Cal orientar tothom adequadament respecte als llocs on es poden fer aquests cursos i també cal que, atès que la majoria d'aquestes persones estan aprenent català, se'ls parli només en aquesta llengua, perquè si no ho fem n'estem dificultant l'aprenentatge.»
Pel que fa a l'oferta formativa, la duen a terme quatre agents a la ciutat: el Centre de Normalització Lingüística (CNL), l'Escola d'Adults, l'Escola Oficial d'Idiomes (EOI) i Òmnium Cultural, entitat de la qual ahir no hi havia cap representant. Agnés Llagostera (CNL) va explicar que s'aprecia un augment en el nombre d'alumnes de fora de Catalunya i l'Estat que, per primera vegada, supera el 50% de la inscripció. Els alumnes són de 65 nacionalitats diferents. A l'octubre, el CNL tenia 730 alumnes inscrits.
Pel que fa a l'Escola d'Adults, Montserrat Surroca va explicar que en el primer trimestre del curs s'han ofert 12 cursos d'acolliment lingüístic (192 alumnes) i tres cursos de nivell bàsic (44), a més de cursos de formació instrumental de nivell d'alfabetització i postalfabetització (132). Surroca va explicar que es fa palès un augment del nombre d'alumnes xinesos.
Pel que fa a l'EOI, Maite Maneu va explicar que el nombre d'alumnes dels cinc cursos existents és de 228, amb una majoria d'alumnes de països de l'Europa de l'Est de nivell cultural mitjà o alt.
Vilaweb - El Punt - D.C.. Girona

Origen


http://www.vilaweb.com/www/elpunt/notici...

Més sobre Cursos de català (47)