Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

La CCRTV obre a tothom el seu web d'assessorament lingüístic

Vilaweb - El Punt - EVA FONT. Barcelona 10-Feb-2006

EVA FONT. Barcelona
Com es pronuncia el nom Mozart? S'ha de dir transplantament o trasplantament? Com es diu en català Açores? Aquestes són tres de les preguntes que intenta respondre el web esadir.com, el portal fet per l'equip de lingüistes de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió. Un ampli portal que va néixer per assessorar els professionals de TV3 i Catalunya Ràdio a l'hora d'escriure i dir les notícies i també, per exemple, fer els guions de sèries. Després es va decidir, a partir del novembre, obrir-lo a tothom, pel servei que pot fer a professionals d'altres mitjans i estudiants.
Ahir, es va presentar aquest nou servei, que s'emmarca en l'objectiu de la CCRTV de fomentar la normalització lingüística.
El coordinador del web, Jordi Solé, però, va deixar clar que aquest projecte «no neix amb la voluntat de ser una enciclopèdia», sinó una eina de referència a l'hora de fer servir la llengua i que ajudi a resoldre el problema que presenta la incorporació de noves paraules -com és el cas del mot xat- que no recull encara el diccionari de l'Institut d'Estudis Catalans.

Vilaweb - El Punt - EVA FONT. Barcelona

Origen


http://www.vilaweb.com/www/elpunt/notici...

Més sobre TV3/Canal33/Catalunya Ràdio (689)