Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

La llengua de l´Acadèmia

Levante - Europa Press, València 9-Mai-2007

La llengua de l´Acadèmia

Un «megaquiosc», concerts, presentacions i teatre a la UniversitatEuropa Press, València
La Universitat de València inaugurà ahir la Setmana de la Llengua, que es celebrarà fins al pròxim 12 de maig, i que oferirà concerts, representacions teatrals, conferències, esports i presentacions editorials, segons van informar fonts de la institució acadèmica. La trobada, que organitza el Servei de Política Lingüística de la Universitat, inclourà en el programa concerts de La Gossa Sorda, VerdCel, Orxata Sound System i L´Ham de Foc, entre altres artistes com Óscar Briz que va inaugurar ahir el cicle de concerts.
Es tracta d´un «megaquiosc» que permet conèixer les publicacions periòdiques en aquesta llengua. Aquesta mostra s´emmarca dins de la proposta de la Setmana de la Llengua i durà aparellats entre altres actes la presentació de la revista NAT, a càrrec de la seua directora, Maria Josep Picó divendres 11 de maig, a les 12 hores.
Simultàniament, al Campus dels Tarongers es podrà visitar una exposició sobre la llengua en l´etiquetatge de les grans marques, a l´Edifici Departamental Occidental, complementada amb la distribució de vocabularis i bibliografies de ciències jurídiques i socials i una minimostra del mercat de revistes.
Un dels principals atractius de la setmana és l´obra teatral Non Solum on actua l´actor català Sergi López, i que es presentarà aquesta vesprada a les 19 hores a la Facultat de Filologia. Amb més de 30 pel·lícules i amb diversos premis -com per exemple al millor actor europeu l´any 2000-, es tracta d´«un dels actors de llengua catalana amb major projecció internacional», van destacar des de l´organització.
També el grup L´Ham de Foc actuarà en concert el 11 de maig, a les 22 hores a la Facultat de Filosofia. No faltarà tampoc el ja tradicional concert de pop rock de la Setmana per la Llengua de la Universitat de València, que tindrà lloc demà dijous a les 22 hores, a la sala El Loco de València amb el directe de la banda valenciana emergent La Gossa Sorda, que estarà acompanyada de VerdCel i Orxata Sound System. La programació reserva entrades gratuïtes per al partit de la lliga de bàsquet entre el Pamesa València i el Bruesa GBC, el 12 de maig a la Fonteta.
Levante - Europa Press, València

Origen


http://www.levante-emv.com/secciones/not...

Més sobre Accions de reclamació de l'ús de la llengua (213)

Destacats