Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

L'Orquestra Simfònica de Joves Intèrprets dels Països Catalans grava un disc a Sant Miquel de Cuixà

Vilaweb - Europa Press 23-Ago-2007

L'Orquestra Simfònica de Joves Intèrprets dels Països Catalans grava un disc a Sant Miquel de Cuixà
23/08/2007 20:03PRADA DE CONFLENT (FRANÇA), 23 d'agost (EUROPA PRESS)

L'Orquestra Simfònica de Joves Intèrprets dels Països Catalans, formada per una setantena de músics procedents dels diferents territoris de parla catalana, actuarà demà a l'antic monestir de Sant Miquel de Cuixà, situat al municipi de Codalet (França). Aquest concert serà gravat i es convertirà així en el segon disc que treu al mercat aquesta formació, fundada el 2004 i dirigida per Salvador Brotons.

Entre les peces que s'interpretaran al concert, destaquen 'El rossinyol i la rosa', de la valenciana Matilde Salvador i 'Quadres d'una exposició', de Musorgskij.

El programa també inclourà dues obres de Jaume Pahissa, un músic català que "després de la Guerra Civil es va exiliar a l'Argentina", ha dit el director de l'orquestra. Brotons ha afegit que la seva obra "gairebé no és coneguda", i en conseqüència, ha dit: "Ens arrisquem molt perquè recuperem dues obres que eren a l'arxiu, arraconades".

Els joves intèrprets, amb edats compreses entre els 18 i els 26 anys, pertanyen als diferents territoris en què es parla català. Dos d'ells procedeixen de la ciutat de l'Alguer, situada a l'illa italiana de Sardenya; 18 vénen de les Illes Balears; 29, de Catalunya; 21, de la Comunitat Valenciana; i un de la Franja de Ponent (Aragó).

Durant aquests dies, els integrants de l'orquestra assagen diàriament unes vuit hores i mitja a l'escola Gustau Violet de Prada (França). La seva jornada arrenca amb la preparació muscular i segueix amb els ensenyaments de Brotons, al llarg de tres hores i mitja, i els 11 professors i tres assistents, que abracen des del vent de fusta i metall fins al violí, la viola i el violoncel. "Son joves i els resultats es veuen més tard, no tenen experiència professional però ara -després dels ensajos comencen a veure els resultats òptims", ha assenyalat el director.

La presidenta de l'associació Fòrum Musicae -impulsora del projecte-, Magda Gonzàlez Crespí, ha assenyalat que un dels objectius d'aquesta orquestra, una de les poques amb joves intèrprets, és "utilitzar la llengua catalana com a vehicle comú".
Vilaweb - Europa Press

Origen


http://www.vilaweb.cat/www/ep/noticia?no...

Més sobre Llengua/país (286)

Destacats