Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

L'operador mòbil virtual d'Eroski comercialitzarà telèfons en català

Vilaweb - Europa Press 6-Nov-2007


L'operador mòbil virtual d'Eroski comercialitzarà telèfons en català
06/11/2007 10:43BARCELONA, 6 de novembre (EUROPA PRESS)

La cadena d'hipermercats Eroski s'ha compromès a incloure en les seves comandes com a operador mòbil virtual (OMV) que els fabricants de cel·lulars que la companyia distribueix incloguin el català en els menús i aplicacions, segons ha informat avui la Generalitat.

Aquest compromís sorgeix d'un conveni signat entre el conseller de Governació i Administracions Públiques, Joan Puigcercós, i la directora de la Secretaria General del grup Eroski, Leire Barañano.

Eroski comercialitzarà aquests terminals en català i garantirà que totes les comunicacions amb els abonats es puguin fer en aquesta llengua, d'acord amb el que s'estableix per la llei de política lingüística i l'Estatut del consumidor.

Per la seva banda, la Generalitat de Catalunya donarà suport institucionalment a qualsevol iniciativa del grup Eroski que tingui com a finalitat la promoció de la llengua catalana.

L'acord, impulsat des de la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació que col·labora amb la Secretaria de Política Lingüística en la normalització del català en el sector tecnològic, també preveu que els fabricants de mòbils implantin progressivament, abans del 31 de desembre del 2008, l'opció idiomàtica en els menús i les aplicacions de nous terminals que es comercialitzin a Catalunya.

El Govern ja està promocionant els terminals en català mitjançant la campanya Elteumòbil.cat. L'adhesió d'Eroski s'afegeix a les dels fabricants Nokia, Motorola, Sony Ericsson, Alcatel i els operadors Movistar, Vodafone, Orange i Yoigo.
Vilaweb - Europa Press

Origen


http://www.vilaweb.cat/www/ep/noticia?no...

Més sobre Política lingüística Generalitat Catalunya (1319)