Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Els bisbes catalans entre Espanya i el Vaticà

21-Gen-2011

Els bisbes catalans entre Espanya i el Vaticà
jrenyer | divendres, 21 de gener de 2011 | 23:52h

Avui s'ha fet públic un comunicat dels bisbes catalans, sotmetent-se a la petició formulada pel nunci de Vaticà al Regne d'Espanya, segons el qual havien d'aplanar-se al lliurament al bisbat de Barbastro de les obres d'art de les parroquies de la Franja.

La jerarquia eclesiàstica és de les poques que funciona de veritat i avui s'ha demostrat exemplarment. El penúltim episodis de l'espoliació de les obres d'art de les parroquies del bisbat de Lleida administrativament adscrites a Aragó, (segregades per fer coincidir els límits lingüístics amb els polítics, afegides al bisbat de Barbastro per a més glòria del fundador de l'Opus Dei) ha estat escrit avui amb la tinta de la vergonya. Els bisbes que han subscrits aquest acte claudicant serveixen a qui els nomena no pas al país on prediquen la seva creença.
El conflicte per espoliar la propietat de les obres d'art adquirides pel bisbat de Lleida és un acte polític amb una evident càrrega simbòlica. Justament en un moment en que la dominació política i la dependència econòmica a la qual està sotmès el poble català és més patent que mai. La inhibició de la nomenclatura catòlica respecte de les necessitats i reivindicacions del país, el seu silenci còmplice en aquest moment històric, és determinant pel que significa de desvinculació entre església i país. Benet XVI amb aquest gest, sumat a la persistent negativa a utilitzar la llengua catalana en els missatges papals, és continuador de la secular actitud adversa als interessos nacionals catalans. I això que tot just fa dos mesos ha sigut a Barcelona en visita pastoral. L'actitud claudicant dels bisbes catalns pot influir negativament en el comportament polític de molts fidels catòlics que són alhora patriotes.
Jaume Renyer

Origen


http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/187971

Més sobre Església Catòlica (79)