Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

SOPAR ESTELLÉS A CA XORET DE ROCA (MELIANA)

29-Gen-2011

dissabte 29 de gener de 2011
SOPAR ESTELLÉS A CA XORET DE ROCA (MELIANA)L’escriptor Josep Lozano va fer una crida a imitar els Sopar Burns escocesos amb uns Sopars Estellés. La iniciativa ha pres i són moltes les poblacions on s’han fet, si bé en diferents dates. A Escòcia des de finals del segle XVIII cada 25 de gener una enorme quantitat de sopars reten homenatge al poeta nacional Robert Burns. Poblacions com ara Alboraia, Alginet, Benimaclet, Benimodo, Benaguasil, Benicarló, Burjassot, Canals, Dénia, Elx, Guardamar, la Núcia, Manuel, Montcada, Montserrat, Otos, Picanya, Puçol, Sant Joan, Teulada, Torrent, Vilamarxant o Vinaròs ja han organitzat la primera edició d'aquests sopars.

Ahir Meliana també s'unia a aquesta iniciativa. El Casal de Debat Els 4 Gats organitzà el Sopar Estellés a Ca Xoret de Roca. Després d’unes menges populars i molt bona companyonia amb la gent del col·lectiu, els poetes Jaume Pérez Muntaner, Isabel Robles, Montse Anfruns, Francesc Mompó, Joan Navarro, Begonya Mezquita i Manel Rodríguez-Castelló recitaren poemes propis i d’Estellés. Abans, però, Francesc Collado féu un breu recorregut per la biografia de cadascun dels poetes i tot seguit Pérez Montaner ens parlà un poc del gran poeta de Burjassot.
Al voltant d’una hora i mitja vam gaudir dels versos d’Estellés i també dels set poetes convidats. Va ser un acte molt ben organitzat amb una bona resposta, de fet hi hagué gent que no va poder assistir perquè al local només cabíem una cinquantena de persones.

Us deixe amb la veu de Manel Rodríguez-Castelló recitant Estellés, paga la pena.

Mercè Climent

Origen


http://mercecliment.blogspot.com/2011/01/sopar-estelles-ca-xoret-de-roca-meliana.html

Més sobre Accions de promoció de la llengua (146)

Destacats