Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Alcoi en la xarxa de ciutats Ramon Llull

5-Nov-2011

Alcoi en la xarxa de ciutats Ramon Llull
vicentluna | Cultura | dissabte, 5 de novembre de 2011 | 14:51h
Ahir divendres pel la nit, i al saló d'actes d'AITEX-CEI d'Alcoi, Vicenç Villatoro, periodista, escriptor i president de la Fundació Ramon Llull, ens explicà els objectius i les activitats que aquesta fundació porta a terme. I és que havia estat convidat per l'Ajuntament d'Alcoi per tindre un encontre amb diferents entitalts locals que comparteixen un mateix objectiu, la promoció de la nostra cultura, de la nostra llengua. Amb aquest acte, l'Ajuntament ha volgut encetar els tràmits per incloure a Alcoi en la xarxa de ciutats valencianes de l'Institut Ramon Llull.ENCONTRE AMB VICENÇ VILLATORO.

PRESIDENT DE LA FUNDACIÓ RAMON LLULL

Saló d'Actes d'AITEX-CEEI. Edifici Bambú d'Alcoi. 19:00 h.Bona nit a tots i a totes.

En primer lloc, vull donar-li les gràcies a l'ajuntament, i especialment al regidor Jordi Tormo, per proposar-nos insistentment que el Centre Ovidi Montllor havia d'estar representat en aquesta taula. En nom de la seua Junta Directiva el nostre agraïment. La veritat és que després de tants anys oblidats i menyspreats per les institucions municipals locals, encara no ens acabem de creure que les coses, afortunadament, en aquesta nostra ciutat comencen a canviar.

I tant que comencen a canviar. Fixeu-vos-hi si comencen a canviar que avui hi som en aquesta mateixa taula representants de cinc institucions de caire diferent, ajuntament, universitat, Fundació Ramon Llull, Escola Valenciana i Centre Ovidi Montllor, però totes cinc compartim, si més no, un mateix objectiu: la defensa i promoció de la nostra cultura, de la nostra llengua, del català de tots. I tots sabem que aquest no és un fet aïllat, recordem que encara no fa tres setmanes vam poder assistir als actes que l'Institut d'Estudis Catalans va celebrar ací a la nostra ciutat. Fixeu-vos-hi si comencen a canviar les coses que en tres setmanes s'han obert més portes i finestres que en molts anys junts.

Per tot això, des del Centre Ovidi Montllor apladim i donem tot el nostre suport a la iniciativa de l'ajuntament de fer les gestions escaients perquè Alcoi entre a formar part, al costat de ciutats com Gandia, Morella, Vinaròs, Sueca i tants altres pobles valencians, de la Xarxa de ciutats valencianes de la Fundació Ramon Llull. Una fundació presidida pel periodista i escriptor Vicenç Villatoro i que avui tenim la sort i el privilegi de comptar entre nosaltres. Una institució integrada, en l'actualitat, per l'Administració de la Generalitat de Catalunya i la de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i que algun dia, que no vos càpia cap dubte, també estarà integrada per la Generalitat Valenciana.

Però, mentre tant, un bon grapat de pobles i institucions com les que ací estan representades no dubtem ni un moment en assumir i fer nostres els objectius de la Fundació Ramon Llull. Un d’aquests objectius diu que: “cal promoure les relacions, els projectes i les iniciatives conjuntes amb institucions i organismes de projecció de la cultura, de dins o fora del domini lingüístic”, així com “ donar a conéixer a l'interior i a l'exterior figures importants de l'àmbit de la cultura, les arts i humanitats”

Doncs bé, des del Centre Ovidi Montllor, institució gestionada per Acció Cultural del País Valencià, porten ja molts anys promovent aquestes relacions i projectant els nostres escriptors, pintors, cantants, poetes, etc. En aquesta línia, ens agradaria que la Fundació comptara amb nosaltres, i els hi oferim el nostre espai i la nostra gent per encetar projectes de col·laboració. De segur que amb el suport de la Fundació Ramon Llull podrem incidir molt més en la nostra societat. De segur que amb l'entrada d'Alcoi en aquesta xarxa de municipis Llull podrem donar més a conèixer a la resta del domini lingüístic el nostre potencial cultural que és molt i variat, i ensems nosaltres conèixer el d'altres parts. I dic açò, perquè hem estat massa temps ignorant-nos els uns dels altres i això ens fa mal a tots plegats. La nostra cultura, la nostra llengua ha de circular de nord a sud, de sud a est i en totes direccions, com passa amb totes les llengües del món i malgrat que alguns fan tot el possible i l'impossible per posar barreres al camp, per tancar portes i finestres.

Estic plenament convençut que amb la col·laboració de totes aquestes institucions que avui estem ací presents aconseguirem enllestir i portar a terme projectes per dignificar la nostra cultura i per fer conéixer a la resta del territori les nostres aportacions en l'àmbit de la cultura, les arts i les humanitats. Moltes gràcies.

Alcoi, 4 de novembre del 2011

Vicent Luna i Sirera

En representació del Centre Ovidi Montllor
Vicent Luna i Sirera

Origen


http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/208164

Més sobre Institut Ramon Llull/Fundació Llull (367)

Destacats