Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Amengual deixa la vaga

11-Abr-2012

Opinió | Editorial
Amengual deixa la vaga
Editorial | 11/04/2012 | Vistes: 68 vegades
Puntuada amb 5 estrelles de 5 Puntua-la amb 1 estrellesPuntua-la amb 2 estrellesPuntua-la amb 3 estrellesPuntua-la amb 4 estrellesPuntua-la amb 5 estrelles
Després de 17 dies de resistència i a petició de Jubilats per Mallorca, Tomeu Amengual deixà ahir la vaga de fam. Conclouen així 17 dies de patiment que s'han de sumar als 26 de Jaume Bonet. En conjunt, aquesta organització ha oferit a tots els balears un exemple de lleialtat a un valor tan preuat com és la llengua pròpia.

La capacitat de suportar el dolor d'aquests dos jubilats ha servit de molt. Moltíssims ciutadans s'han conscienciat de la necessitat de mantenir una actitud activa i digna davant els intents de fer recular la llengua en la Llei de funció pública. A més, han ajudat molt perquè l'afer tingui transcendència estatal i internacional.

Han demostrat que l'actitud de resistència no és cap broma. És segur que en les properes setmanes es produiran noves iniciatives de diferents tipus. La batalla no ha fet res més que començar i no s'aturarà en molt de temps, fins que el reconeixemt de la llengua catalana a les Balears assoleixi el lloc que es mereix.
Editorial Diari de Balears

Origen


http://dbalears.cat/actualitat/opinio/amengual-deixa-la-vaga.html

Més sobre Jubilats per Mallorca (vaga de fam per la llengua, camins contra mentides) (42)

Destacats