Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Ara més que mai

24-Jun-2014

ActualitatbulletOpinió
Ara més que mai
Carta del Lector | 24 juny 2014 Vistes: 251 vegades

Actualmente puntuada con 3 estrella(s) sobre 5
Púntualo 1 estrellas
Púntualo 2 estrellas
Púntualo 3 estrellas
Púntualo 4 estrellas
Púntualo 5 estrellas

Opina
6 56 0
Print Más grande Más grande

Aquest 12 de juny de 2014, puc dir que em sent orgullosa de la meva escola, el CEIP de Pràctiques. Parl com a ex-alumna del centre, com estudiant d’Educació Infantil de la UIB, com a monitora d’esplai i com a futura mestra.

Per sort la meva vida ha estat sempre lligada al món de l’educació i qualsevol cosa que posi entrebancs a una educació pública, de qualitat i en català, em fa sentir especialment ferida.

M’agradaria exposar els motius que m’han mogut a escriure aquesta carta: Fan uns dies vam rebre notícies sobre la creació d’una nova APA paral·lela a l’APIMA ja existent al centre, la qual ha dut i du a terme un treball excepcional.

Aquesta nova associació ens ha convidat avui a la seva presentació, per la qual cosa suposàvem que s’exposarien ítems com els objectius, les finalitats, els responsables, la data i el motiu de creació d’aquesta. Cal dir, també, que dita associació comptava tan sols amb un programa d’activitats extraescolars per donar-se a conèixer amb la finalitat d’obrir el centre fins a les vuit de l’horabaixa per tal de conciliar la vida laboral amb l’escolaritat dels infants. Entre aquestes activitats s’esmentaven activitats esportives suposadament ofertes per l’IME, activitats de caire artístic a càrrec d'una acadèmia privada i activitats que pretenen donar suport en àrees com les llengües o les matemàtiques.

A tot això, cal apuntar que les activitats s’oferien a un baix preu quan no tenien pressupost de les institucions corresponents, ni permís del centre. A més, es destacable l’aportació del director que, sota el meu punt de vista dictà sentència: “El CEIP de Pràctiques és un centre educatiu, no recreatiu”, acompanyada d’altres aportacions dels assistents en contra de l’augment de les ràtios i de la manca de recursos tant humans com materials dins l’aula.

Evitant detalls de la reunió, que sota el meu punt de vista va ser completament sense sentit, cal dir que els ideals d’ambdues parts han quedat clars: Per un part la preocupació de l’AMIPA actual per la qualitat educativa del centre. D’altra banda, l’element que ha promogut la creació d’aquesta nova associació ha estat, com no, el català. S’ha subestimat la intel·ligència de la societat educativa, cobrint de fum i palla allò que és, un cop més, un atac a la nostra llengua.

A partir d’aquí m’agradaria destacar que el centre inclou al seu Projecte Educatiu, i cito textualment: “El CEIP de Pràctiques té com a llengua d'identitat la catalana, pròpia de les Illes Balears, i els costums, història i cultura pròpia de la nostra terra”.

I crec que no puc acabar aquesta carta sense mencionar l’actuació de les tres membres d’aquesta nova APA quan, durant la intervenció de l‘actual presidenta de l’AMIPA, van recollir i van partir; no tan sols mostrant una total manca de respecte, sinó també sense haver contestat ni a una de les preguntes que els assistents a la reunió van formular-li.

Finalment, m’agradaria acomiadar-me agraint a tot el centre de Pràctiques la seva feina tant dins com fora de les aules, que ens ha permès a tots els seus integrants ser membres crítics, respectuosos i responsables de la societat en que vivim. Gràcies de tot cor per haver lluitat per l’educació de tantes persones i per seguir-ho fent a dia d’avui, amb tot el que està caient.

Ara més que mai, junts podrem. Per una educació pública, de qualitat i en català.

Marina Ferriol Torrejón.
Marina Ferriol Torrejón

Origen


http://dbalears.cat/actualitat/opinio/ara-mes-mai-1.html

Més sobre Llengua i ensenyament (312)