Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Catalá i la papereta de negar la unitat de la llengua

22-Jul-2014

Actualitat - Cultura
< anterior | següent >

Dimarts, 22 de juliol a les 13:15h Cultura

País Valencià
[Vídeo] Catalá i la papereta de negar la unitat de la llengua, per Sergi Tarín
La portaveu del Consell, Maria José Catalá, tingué seriosos problemes en defensar que valencià i català són llengües diferents
Comentaris 18 comentaris

Dolent Fluix Bo Molt bo Fabulós (6 vots)

Catalá contra el català. Eixe també podria haver estat el titular. La seqüència pertany a la roda de premsa posterior al Ple del Consell del 4 de juliol. Per la rellevància de la posada en escena paga la pena rescatar-la. El context és el de l’enèsima ofensiva anticatalanista del PP. Un àpat de consum intern amb cada vegada menys comensals. Però com que sempre hi ha gent de gola ampla, el PP hi insisteix.


Maria José Catalá, en una imatge d'arxiu.

La portaveu i consellera Català en la seua compareixença durant la roda de premsa posterior al ple de Consell.

Representants dels mitjans de comunicació durant la compareixença de la portaveu de l'actual Govern del País Valencià.
URL curta

Notícies relacionades

04.07.2014. Fabra exigeix a Mas respecte a les senyes d'identitat de l'estatut valencià

Etiquetes
Català, Homs
Sergi Tarín / València

L’episodi començà amb una pregunta (volem pensar que del tot innocent) d’una becària d’ABC sobre els ‘atacs als senyals d’identitat’. La resposta, ben solemne, finalitzà amb la lectura d’una carta del Consell remesa al Govern català per demanar respecte al poble valencià, la seua llengua i identitat. La missiva -d’influència anticopernicana- fou qüestionada pels periodistes Xavier Borràs (Nació Catalana) i Salvador Almenar (Ara). I especialment per Ignasi Muñoz (Catalunya Ràdio), qui obligà la consellera a fregar el ridícul. “En quina llengua han enviat la carta?”. Català titubejà: “Crec que és una evidència que l’hem remés en valencià...”. “¿I com tenen garanties que la puguen entendre, si és una altra llengua?”. “Estic convençuda que la podran entendre”. I el cara cara s’allargà uns minuts més de suors de la consellera.

Després d’aquella carta, diumenge 6 de juliol arribà una moció promoguda per la flamant secretària general del PP valencià, Isabel Bonig, per condemnar “l’atac a la identitat valenciana des de les institucions catalanes”. Una moció que devia presentar-se en tots els ajuntaments del País Valencià i de la qual no hi ha notícies. De fet, l’ofensiva anticatalanista ensopegà amb la breu algarada de la patronal valenciana per les desatencions del Govern central. Durant aquelles reunions, els empresaris també demanaren al l’Executiu de Fabra no jugar amb les coses del menjar. “Catalunya és el nostre principal proveïdor i client i nosaltres el seu segon o tercer proveïdor”, hi advertí Vicente González, president de la Confederació Empresarial Valenciana (CEV). Ja se sap: la pela és la pela.

En el següent vídeo, de poc més de sis minuts, hi ha un resum dels principals moments de la compareixença de Maria José Catalá.
Sergi Tarín

Origen


http://www.laveupv.com/noticia/10254/video-catala-i-la-papereta-de-negar-la-unitat-de-la-llengua-per-sergi-tarin

Més sobre Sobre el trossejament de la llengua catalana (729)