└rea de normalitzaciˇ lingŘÝstica de l'Ajuntament d'Alc˙dia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

La Diada

5-Mai-2007

Pere Mu˝oz
La Diada

Avui a les 17.00 Ús d'esperar que moltes persones que estimen i volen un futur per a la nostra llengua vagin a la plaša Major de Ciutat per dir, i escriure amb les seves mans, źEl futur Ús nostre╗.

Ho deia el president de l'Obra Cultural Balear, la Diada Ús una festa i una reivindicaciˇ, Ús un crit i un prou, Ús una diada per la dignitat, Ús una diada per a aquells que siguin d'allÓ on siguin estimen aquesta terra i no volen que es perdi...

La llengua Ús, sens dubte, l'element definidor mÚs clar dels mallorquins i mallorquines. Mallorca sense la seva llengua seria un altra cosa, per˛ no seria Mallorca, com tampoc no seria Mallorca si ens llevassin la costa, o les platges, o les alzines.

Assistir a la Diada esdevÚ, doncs, un motiu de supervivŔncia. Lamentablement, alguns empenyen el carro cap a l'altra banda. Les circumstÓncies adverses hi sˇn: globalitzaciˇ, incapacitat d'assimilar els fluxos migratoris, etc, per˛ a aquestes circumstÓncies hem de sumar l'acciˇ o inacciˇ d'un Govern de les Illes Balears que no nomÚs no ha maldat per impedir la substituciˇ lingŘÝstica sinˇ que, a mÚs, hi ha contribu´t eficientment.

Funciona? De cap manera. Aquest model no funciona. No funciona, ni funcionarÓ, i ens convertirÓ en un altre paÝs que no tendrÓ res a veure amb la Mallorca que coneixem avui.

I no es tracta de ser nostÓlgics, es tracta de ser conseqŘents i lluitar per all˛ que som i volem continuar essent.

Avui els nostres fills ja es demanen per quŔ serveix el catalÓ si a moltes bandes de Mallorca ni ens entenen. Que Ús de trist.

I desprÚs diuen que som a un paÝs bilingŘe? Ja m'agradaria a mi. Avui el futur encara Ús nostre, per˛ o hi reaccionam o serÓ per poc temps.
Pere Mu˝oz

Origen


http://www.diaridebalears.com/opinio.shtml?3152+6+181979

MÚs sobre Accions de reclamaciˇ de l'˙s de la llengua (213)

Destacats