Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

València is not Catalonia

9-Mai-2007

Aquest cap de setmana un comprimís familiar m'ha portat a la capital del Túria. La tarda de dissabte la vam dedicar a passejar per la ciutat i, en arribar al carrer Colón, el carrer més comercial de València, ens vam topar amb una manifestació.

L'encapçalava una banda de música, tan típiques a València, i tothom pensava que s'estava celebrant alguna cosa. La sorpresa i els comentaris al pas dels manifestants evidenciaven la decepció.

La majoria dels assistents anaven vestits de negre, entre els més joves, look estil okupa importat de Barcelona, samarretes negres, pantalons raguts, rastes, botes, bandes de colors al cap i algun gos sense lligar, cosa molt habitual al col·lectiu, en fi, això que als barcelonins ens és tan familiar...

A les samarretes hi havia missatges diversos, des del clàssic "gora Euskadi" fins a "independència pels Països Catalans", un vell logo reclamant llibertat d'expressió, o d'altres que proclamaven directament l'anarquia.

La convocatòria havia portat la seva feina. La majoria venia de lluny, de Catalunya. Repartien senyeres (res més molest per a un valencià), altres venien d'Euskadi i algun d'encara més lluny. Ho deien les seves pancartes, en alemany o italià, i les seves banderes.

La manifestació tenia 2 o 3 pancartes; una recordava que havíem de tornar 300 anys enrere, l'altre la portaven membres d'Izquierda Unida en versió valenciana. Entre els manifestants, no més de 2000, els d'Acció Cultural del País Valencià, amb un representant que passa més temps a Barcelona que a València perquè aquí li paguen les subvencions amb les que fer la guitza al govern valencià.

També era fàcil reconèixer a Carles Solà (ERC), que és d'origen valencià, ex rector de la UB i ex conseller (ex-ex) de les Universitats catalanes que ara estan en peu de guerra. Una mica més enrera, per dissimular, Antoni Vives (CiU), a qui sembla que l'han rellevat de les responsabilitats a les que havia estat cridat a la candidatura de Barcelona i ara sembla que li hagin dit que millor es dediqui a una altra cosa... Quina gran representació!

El darrer lema era el més expressiu. Els manifestants, units en aquest embolic de progres que es diu "Bloc", portaven una petita pancarta amb forma de mà, de color vermell, això sí, que deia "adéu PP". D'il·lusió també es viu!!!!

Total, un grapat de persones seguides del dispositiu de policia nacional i el de neteja municipal, que, després de l'últim manifestant, no va deixar ni rastre de la manifestació.

Al dia següent, només un breu als diaris valencians i una mentida en un diari digital "milers de manifestants van omplir els carrers de València"?¿?¿
Els milers de valencians estan en altres coses. I és que fa 300 anys, València no era capital mundial de les regates. Aquest dissabte va tornar a guanyar el "Desafío español". Ei xiquet! Com va la regata?

Carina Mejías

Secretaria executiva de Sectorial del PPC i regidora a l'Ajuntament de Barcelona
Carina Mejías

Origen


http://www.e-noticies.com/eleccions/val%e8ncia-is-not-catalonia-23009.html

Més sobre Accions de reclamació de l'ús de la llengua (213)

Destacats