Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

ACN: un nou pas endavant

19-Feb-2010

Editorial

ACN: un nou pas endavant
Barcelona - Divendres, 19 de febrer de 2010 17:55

* Crear PDF
* Imprimeix
* Enviar a un amic


Després del nou lideratge de TVC, la consolidació del 3/24 i Catalunya Informació, o el prestigi d’un organisme com el CAC, Catalunya necessitava ser capaç de generar informació i opinió i canalitzar-la a l’interior i a l’exterior, per vies pròpies, sense passar per la capital de la metròpoli. Ens calia, a més, rebre informació del món sense haver de passar també per aquest filtre.

Per això, a partir d’aquella agència creada en el pujolisme, de caràcter comarcal, amb excel·lents professionals, es va potenciar un nou projecte que pretenia crear una veritable agència nacional de notícies. Avui, l’ACN és ja la base i el germen del que ha de ser una agència potent i líder d’informació, i la creació de les delegacions internacionals són un primer pas esperançador.

L’ACN té, però, molts aspectes a millorar pel que fa a la credibilitat, la imparcialitat i la transversalitat de país per aconseguir que totes les forces polítiques catalanes i la societat civil d’origen democràtic i nacional es creguin i utilitzin l’ACN com la seva agència nacional.

També els seus professionals, des del director fins al darrer redactor, han de tenir clar que han d’evitar tot protagonisme o perfil polític que pugui tocar la necessària neutralitat professional de l’agència. L’ACN, TV3, els mossos d’esquadra, etc. no han de ser mai elements d’un partit o d’una corrent política; han d’estar al servei del país.

Editorial Tribuna Catalana

Origen


http://www.tribuna.cat/seccions/editorial/27/91399-acn-un-nou-pas-endavant

Més sobre Agència Catalana de Notícies (16)