Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Avui dijous, jornades Llengua, Música i País

5-Mai-2010

Avui dijous, jornades Llengua, Música i País
xavisarria | dimecres, 5 de maig de 2010 | 20:17h
Demà dijous, participarem a l'acte Llengua, Música i país que organitza la Facultat de Filologia de la Uv (on vaig estudiar, i el Màster d'Assessorament Língüístic i cultura literària (que estudia ara). En concret, actuarem amb Botifarra i Pau Alabajos a l'auditori del Collegi Major Lluís Vives de l'avinguda Blasco Ibañez. Així vos deixe tota la informació d'aquest acte obert al públic:

"A les 16'30 hores, s'iniciarà una taula redona moderada pel professor Miquel Nicolàs que, sota el títol de Modernitat i (re)generacions de la música d'autor, aplegarà els autors Carla González, Hèctor Sanjuan, Antoni Rubio i Antoni Martínez. Tots quatre tenen en comú que han traslladat les experiències de la música en català al paper imprés, analitzant un fenomen que ha tornat a esclatar en els darrers anys. Carla González és l'autora d'Una llengua musicada, un volum que analitza el fet musical en la nostra llengua als Països Catalans. Per la seua part, Rubio i Sanjuan són els autors de Del Sud. El País Valencià al ritme dels Obrint Pas, on s'analitza la història recent del País Valencià a través de la trajectòria d'aquest exitós grup. Per últim, Antoni Martínez està preparant un llibre sobre el cantautor de Xàtiva Pep Gimeno Botifarra.

A les 18'30 hores, una volta finalitzada la part més acadèmica de la jornada, l'auditori Ramon Muntaner acollirà les actuacions de Pau Alabajos, els components d'Obrint Pas Xavi Sarrià i Miquel Gironès i el mateix Botifarra. Serà una excepcional mostra d'eixa nova canço valenciana que ha dinamitzat la llengua i la cultura al sud del nostre territori.

L'acte també serà molt especial perquè quatre dels participants -Xavi Sarrià, Pau Alabajos, Antoni Rubio i Hèctor Sanjuan- són o han sigut alumnes de les aules de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació de la UV, on van cursar Filologia Catalana i Periodisme, respectivament. En definitiva, una gran ocasió per debatre al voltant del fenomen cultural més important de la llengua catalana als darrers anys, on el País Valencià té un paper protagonista."

(Informació extreta del bloc Del Sud)
Xavi Sarrià

Origen


http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/167153

Més sobre Accions de promoció de la llengua (146)