Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Ruta literària: Jaume Cabré

Vilaweb 10-Ago-2009

DILLUNS, 10/08/2009 - 06:00h
Ruta literària: Jaume Cabré
Imatge gran de la noticia

Jaume Cabré utilitza la vall d’Àssua com a escenari principal de 'Les veus del Pamano' (Proa). Una novel·la, que combina realitat i ficció, on hi apareixen molts indrets que adopten noms verídics en la novel·la com el mateix riu de Pamano; les muntanyes de Montsent i Montorroio o els pobles de Sorre, Altron, Caregue, Pujalt i molts d’altres. 'La vall d’Àssua i el Batlliu, un paisatge de novel·la' proposa dos itineraris basats 'Les veus del Pamano'.

> 'Pels camins de 'Les veus del Pamano' (I)': És una caminada amb poc desnivell que volta el riu de Pamano, creuant-lo dues vegades. Comença a Saurí i es passa per diferents bordes i per Llessui. La passejada entra a un bosc 'misteriós' i a poc a poc es va guanyant alçada per tenir vistes de la Vall. Podeu descarregar-vos l'itinerari en pdf on hi podreu trobar més informació. Durada: 1 hora i 40 minuts.

> 'Pels camins de 'Les veus del Pamano' (II)': Una caminada molt completa, que ressegueix bona part dels pobles de la vall d’Àssua i el Batlliu. Per fer-la es necessita un dia sencer i, fins i tot, es pot fer tranquil·lament en dues jornades, passant la nit en un dels pobles de la ruta. Se surt de Llessui i recorre alguns pobles com Rialp, Sort, Pujalt o Seurí. Podeu descarregar-vos l'itinerari en pdf on hi podreu trobar més informació. Durada: 9 hores i 20 minuts.
Vilaweb

Origen


http://www.vilaweb.cat/www/noticia?p_idc...

Més sobre Associació d'Escriptors en Llengua Catalana - Escriptors (80)