Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

PuntCAT posa en marxa la campanya Navega en Català

Tinet Digital 23-Abr-2009


Noves Tecnologies
PuntCAT posa en marxa la campanya Navega en Català

font:Fundació puntCat

publicat:
23-04-2009 (CET)

[utilitats]
Enviar notícia Imprimir Subscripció reduïr tamany augmentar tamany
Per afegir aquest enllaç als agregadors de links i compartir-los amb altres usuaris:

* delicious
* digg
* Google Marcadores
* yahoo
* meneame
* tafanera

La Fundació puntCAT ha desenvolupat un giny que, en ser instal.lat en una pàgina web, detecta la llengua en la qual està configurat cada navegador que la visita. Aquest giny, a més a més, informa a l'internauta en quina llengua navega i en cas que no siga el català, l'aconsella sobre els beneficis que representa que el seu navegador estiga configurat en aquesta llengua, ensenyant-li com fer-ho en pocs segons.
Navega en català! Posa't el giny! Les estadístiques dels administradors dels webs alerten del decreixent nombre de navegadors configurats en català que visiten les seues pàgines, degut a la no configuració de l'opció de llengua preferida quan s'actualitzen els navegadors. És per això que la Fundació puntCAT creu necessària una campanya de divulgació sobre la importància de configurar correctament la llengua dels navegadors, atès que aquesta, per esmentar alguns beneficis, és la que dóna a conèixer la nostra preferència lingüística quan ens movem per Internet i la que pot determinar que en visitar una pàgina multilingüe aquesta s'ens mostre en la seua versió catalana. Amb els navegadors configurats en català, les estadístiques mesuraran acuradament el pes que té la llengua catalana a Internet.

Submergeix-te en la Història
La campanya Navega en català es complementa amb un interessant joc en línia que pretén divulgar i posar en rellevància la figura i obra d'en Narcís Monturiol, en el 150 aniversar i del seu submarí, l'Ictineu, considerada la primera nau submarina de la història amb fonaments científics i tècnics. De forma similar a l'exitós Joc de la Conquesta del Domini .cat , que puntCAT va llançar el 23 d'abril de l'any passat, els usuaris d'aquest nou joc es poden submergir a les profunditats de la nostra mar i ajudar a Sant Jordi a pilotar l'Ictineu, fins aconseguir el seu tresor. Per arribar-hi, han de superar cinc etapes d'immersió a través de les quals coneixeran interessants passatges de la fructífera història de la navegació catalana. A més, Submergeix-te en la Història és un concurs que regala descomptes per a registrar dominis .cat i sorteja diferent material divulgatiu sobre en Monturiol, entre altres sopreses. D'aquesta divertida forma, el domini .cat es posa encara més a l'abast de tothom amb una promoció del 50% sobre el seu preu real de registre durant un any.

Agraïments als col·laboradors
Des de la Fundació puntCAT volen agrair la col·laboració de totes les persones que voluntàriament s'afegiran a la campanya Navega en català, ja sigui configurant els seus navegadors i/o instal·lant-se el giny als seus llocs webs. També agraeixen el suport de les organitzacions que, sense afany de guany, recolzen aquest projecte i li donen més valor afegit: Softcatalà, amb les seues descripcions i consells sobre el procés de configuració; la Comissió de l'Any Monturiol i la Fundació Videoteca dels Països Catalans, amb les seues aportacions materials que es sortejaran entre els jugadors del concurs: l'edició catalana del llibre El somni de Monturiol, de Matthew Stewart i l'audiovisual Monturiol, tècnica i compromís social respectivament.
Tinet Digital

Origen


http://www.tinet.cat/portal/sheet-show.d...

Més sobre Accions de reclamació de l'ús de la llengua (213)

Destacats